Outdoor | Pittem

Outdoor

logo-farys.jpg
Sportcentrum

Exploitant: FARYS, Stropstraat 1, 9000 Gent, BTW BE 0200 068 63

De aanleg van de sportsite laat toe diverse sporttakken te beoefenen, zowel in competitief als recreatief verband.  De voornaamste activiteiten die kunnen plaatsvinden op de sportsite zijn:

Voetbal

De sportsite beschikt over drie officiële voetbalvelden met als speelafmetingen 100 x 60 meter.  Op alle voetbalvelden is er een efficiënte drainage toegepast.  Het terrein gelegen naast de sporthal is voorzien als hoofdveld.  Dit terrein is omringd door een veldafscheiding en een verharde weg, bestemd om het publiek op een aangename manier de wedstrijden te laten volgen.  Aanpalend aan de sporthal is eveneens een overdekte staantribune gebouwd.
Tegenover de tennisterreinen liggen twee duiveltjesterreinen. Deze worden gebruikt voor de duiveltjes als voetbalveld.

Tennis

De twee kunstgrasterreinen bieden de tennissers de gelegenheid hun sport te beoefenen. De afmetingen zijn zodanig dat er aan competitiesport kan gedaan worden.  

Atletiek

Het sportcentrum beschikt over een looppiste van 128 m lengte.  Daarnaast is er een afzonderlijke aanloopbaan met springbak voor ver- en hinkstapspringen aangelegd.

Padel

Op de sportsite zijn er vier outdoor padelterreinen. De terreinen en de clubwerking worden uitgebaat door Padel Pittem. Er zijn ook twee outdoor petanqueterreinen bij de padelsite.

Wegen, grasoppervlakten, beplantingen en afsluitingen

De verbinding tussen de verschillende sportterreinen is uitgevoerd in asfaltwegen van 3 meter breed.  De grasoppervlakten tussen de terreinen kunnen gebruikt worden als speelweiden.  Verder is de sportsite ingekleed met beplantingen en afsluitingen.

 

Speeltuin

Aan de rechterzijde van de sporthal ligt een speeltuin.  Deze omvat drie zandbakken, een speeltuig met een glijbaan, een glijbaan bovenop een berg, twee wipplanken, vier schommels, een speeltuig om te klimmen en te klauteren, een kabelbaan van 20 meter en een reuze spinnenweb.  De banken aan de speeltuin maken het aangenaam voor begeleiders van ravottende kinderen, of voor wie gewoon even rustig wil ontspannen.

BMX- en trialparcours in Egem

BMX'ers kunnen hun kunsten oefenen op het parcours achter het kerkhof in Egem. Het parcours is ongeveer 200 meter lang met een startberg, kombochten en de nodige heuvels. Er werd ook een kidsparcours aangelegd.

Naast het bmx-parcours werd ook een trialparcours aangelegd. Dit werd aangelegd door MTKtrialteamEgem. Trialbiken houdt in dat er van obstakel naar obstakel gegaan wordt zonder de grond te raken.

Indien er vragen of klachten zijn, kan je dit melden bij de sportdienst.

Vragen of meer informatie nodig?

sportdienst@pittem.be
051/46 03 80

U kunt ons ook bezoeken op Egemstraat 47, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00
Din
13:30 - 17:00
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00
Don
13:30 - 17:00
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency