Activiteiten | Pittem

Activiteiten

Jeugdboekenmaand - 1 tot en met 31 maart 2024

  • Jeugdboekenmaand Wandelzoektocht

Trek alvast je wandelschoenen aan, want vanaf 4 maart kan je op zoektocht door Egem en Pittem. We stippelden twee speurtochten uit: een in Egem en een in pittem. Kan jij de mannetjes van de jeugdboekenmaandaffiche vinden? Je vindt het plannetje en deelnameformulier in onze bibliotheken, het gemeentehuis of download het plannetje op de website van de bibliotheek. Vergeet niet om een balpen mee te nemen, want bij elk figuurtje hoort een vraag. Alles gevonden en ingevuld? Breng je deelnameformulier voor 31 maart binnen in de bib en maak kans op een mooie trofee.

  •  Jeugdboekenmaand 'Boekenbuit', een spel op sociale media.

Hou onze sociale media in de gaten want gedurende de maand maart kan je elke maandag en donderdag een hint krijgen waar onze medaille of beker verstopt zit. Heb je de verstopplek gevonden? Stuur ons een selfie met het voorwerp en kom het inwisselen in een bib naar keuze voor een boekenbon (geldig tijdens onze jaarlijkse boekenverkoop). Hints kan je vinden op Instagram en Facebook

Breiclub in de bib - 21 maart 2024

Omdat samen breien zoveel toffer is dan alleen. Iedereen is welkom, van beginneling tot expert. Breien doen we telkens op donderdag om de twee weken van 14.00u tot 16.00 uur, het hele jaar door. Wij voorzien de koffie.

 

Repaircafé, plantenasiel en digihulp - 24 maart 2024

Welkom van 09.30 tot 11.30 uur voor: 

  • Digihulp

Wist je dat we maandelijks een digipunt organiseren? Een digihelper staat voor jou paraat. Heb je een vraag over je nieuwe gsm, over hoe je iets moet doen op de computer, over een app of een specifiek computerprogramma? Elke vraag is welkom, samen zoeken we naar het antwoord.

  • Repaircafé

Vind je het ook zo'n zonde om je kleine huishoudelijke apparaten naar het containerpark te brengen als ze defect zijn? Misschien valt het toestel nog te redden? Breng ze gerust mee naar onze maandelijkse repairshop en wie weet geven we je toestel zo een tweede leven.  Ook kledij kan bij ons geretoucheerd worden.

  • Plantenasiel

Heb je een liefde voor groen? Kom gerust je plantjes ruilen of doneren in het plantenasiel. Ben je al gestart met je groententuintje al en wil je eens een andere soort tomaat of komkommer zaaien? Goed nieuws: in het plantenasiel kan je ook zaden ruilen. 

Bingo in de bib - 28 maart 2024

Tijdens de jeugdboekenmaand wisselen we onze scrabble-lettertjes in maart voor een draai aan onze Bingomolen tussen 14.00 en 16.00 uur. De plaatsjes zijn beperkt, tijdig inschrijven is de boodschap, want er zijn leuke prijzen te winnen. Inschrijven kan via bibliotheek@pittem.be

 

Vragen of meer informatie nodig?

bibliotheek@pittem.be
051/46 03 76

U kunt ons ook bezoeken op Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem

Openingsuren

Din
16:00 - 19:00
Woe
14:00 - 17:00
Don
16:00 - 20:00
Zon
09:30 - 11:30

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency