Activiteiten | Pittem

Activiteiten

  • 1-28 maart: Jeugdboekenmaand: Zoek naar de ontbrekende stukken van onze feesttafel. Elke week worden 8 stukken verstopt. Breng ze binnen in de bib en maak kans op een feesttaart voor het ganse gezin!
  • Vanaf 28 maart: Elke laatste zondag, Plantenasiel: Ruil je oude plant voor een nieuwe of ruil plantenzaadjes, i.s.m. Tuinier Pittem
  • Juli en augustus: Schatten van Vlieg. Ontdek de 5 luisterfragmenten! Voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar!
  • Elke laatste zondag van de maand: Planenasiel. Rul je oude plant voor een nieuwe, m.m.v. Tuinhier Pittem.
  • Breiclub: wil je graag samen met anderen breien en haken? Kom naar de breiclub, om de 2 weken op donderdag, tussen 14-16u. Inschrijven op voorhand! Start op donderdag 7 oktober, daarna 21 oktober, 4 en 18 november, 2 en 16 december!
  • Maandag 11 oktober, Lezing rond Ferdinand Verbiest.  Ferdinand Verbiest kwam de voorbije maanden enkele keren in het nieuws. Zo wijdden zowel de VRT als Het Nieuwsblad een volledig artikel aan deze beroemde Pittemnaar. Ferdinand Verbiest werd geboren in 1623. Na zijn opleiding tot Jezuïet vertrok hij naar China. Het werd een lange reis waarin hij erg veel beleefde. In China werd hij uiteindelijk aangesteld tot astronoom van de Chinese keizer. Hij overleed in 1688. Eric Verbiest, geen familie, verdiepte zich in het leven van Ferdinand en las de brieven die de missionaris schreef en ontving. Dat resulteerde in het boek ‘God of de keizer’. Eric Verbiest komt over zijn boek en zijn naamgenoot spreken op maandag 11 oktober, in het Bezoekerscentrum Ferdinand Verbiest, om 20u. Door de Corona-maatregelen is het aantal plaatsen beperkt – inschrijven vooraf noodzakelijk via bibliotheek@pittem.be. De lezing is gratis! 
  • Zondag 21 november, 14 - 18u: Kunstendag voor kinderen: een ganse namiddag met workshops en voorstellingen rond kunst en de zintuigen. In Zaal De Fontein, voor kinderen (en hun ouders) vanaf 6 jaar. Gratis - inschrijven via de webshop!
  • AFGELAST: Zondag 28 november, Koffieproeverij met taart.  Wie kan niet genieten van een lekker kopje koffie en een stuk versgebakken taart? Op zondag 28 november zijn koffieliefhebbers en taartbakkers welkom op onze koffieproeverij met eigen taart. Heb je nog ergens een oud recept voor cake, heb je herinneringen aan gebak van vroeger, schuilt er een verhaal achter een bepaalde taart? Bib Pittem nodigt je uit om je taart en verhaal te delen. Zelf zorgen wij voor een workshop koffie. Een barista van Tropix leert je om de perfecte koffie te bereiden. Zo zorgen we dat de smaak van het kopje perfect is. Daarna gaat ze in op het product koffie. Tijdens dit gedeelte kan dan ook taart geproefd worden en luisteren we naar wat jouw taart zo speciaal maakt. Wie inschrijft voor deze proeverij brengt zelfgebakken taart of gebak mee voor 4-6 personen. Gratis, verplicht inschrijven voor 20 november via bibliotheek@pittem.be Zaal Broeders Maristen, 14 uur – ca.17 uur. Is er nog plaats over dan kunnen ook mensen die niet bakken, aansluiten (10 euro). De activiteit op zondag 28 november gaat helaas niet door. 

Vragen of meer informatie nodig?

bibliotheek@pittem.be
051/46 03 76

U kunt ons ook bezoeken op Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem

Openingsuren

Din
16:00 - 19:00
Woe
14:00 - 17:00
Don
16:00 - 20:00
Zon
09:30 - 11:30

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency