Modder op de weg | Pittem

Modder op de weg

Modder op de weg is onvermijdelijk in onze streek, maar geen waarschuwingsborden plaatsen staat gelijk met het creëren van een zeer onveilige situatie, die reeds meermaals tot zware ongevallen heeft geleid. Hierbij werd de betrokken eigenaar van het perceel steeds aansprakelijk gesteld. Het is uiteraard de bedoeling de automobilisten en andere weggebruikers te waarschuwen indien er daadwerkelijk slipgevaar ontstaat door modder op de weg. Anderzijds mag het plaatsen van borden geen vorm van uitvlucht worden om modder op de weg te laten liggen als het werk beëindigd is. Landbouwer, loonwerker en automobilist moeten op één lijn gekregen worden indien dit probleem optreedt. Er moeten waarschuwingsborden geplaatst worden en de weggebruiker moet zijn snelheid aanpassen. Borden kan je aankopen op de gemeentelijke milieudienst voor 25 euro voor twee stuks!

Bij de aankoop moet je je wel akkoord verklaren met enkele eenvoudige spelregels:

1. Voorkom te allen tijde ernstige vervuiling van de weg door de modder en bevuiling van machines, landbouwtrekkers en andere voertuigen te verwijderen voordat u de weg oprijdt.

2. Wanneer de vervuiling van de weg met modder onmogelijk kan voorkomen worden, contacteer dan bij voorkeur minstens 48 uur vooraf de gemeentelijke milieudienst.

3. Waarschuw de andere weggebruikers voor het gevaar door tijdig de “modderborden” in de wegberm te plaatsen, rechts in de rijrichting op ongeveer 150m vóór het vervuilde weggedeelte. Doe dit op een weg waar het verkeer in twee richtingen is toegelaten voor de beide rijrichtingen. Bevestig het bord op een stevige paal, bij het plaatsen dient u er rekening mee te houden dat de onderkant van het bord op ongeveer 1,50m boven het oppervlak van de berm komt.

4. Maak de bevuilde weggedeelten onmiddellijk weer schoon. Op drukke wegen kan de wegbeheerder uit veiligheidsoverwegingen ervoor kiezen de weg zelf schoon te (laten) maken en de kosten hiervoor volledig aan u door te rekenen. Maak gebruik van reflecterende vestjes om uw aanwezigheid op de openbare weg tijdens deze werkzaamheden voor de weggebruikers te benadrukken.

5. Verwijder de borden onmiddellijk als de weg weer schoon is. Het onnodig laten staan van deze borden vermindert de effectiviteit van de actie.

Vragen of meer informatie nodig?

milieudienst@pittem.be
051/46 03 55 - 051/46 03 56

U kunt ons ook bezoeken op Markt 1, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Din
13:30 - 19:00 (enkel op afspraak)
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Don
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency