Buurt - of straatfeesten | Pittem

Buurt - of straatfeesten

De gemeente Pittem wil een toegankelijke gemeente zijn met ruimte om te leven. Aandacht voor buurtwerking is hier één aspect van. Een hecht sociaal weefsel in straat, buurten en wijken is van groot belang. De gemeente wil dit ondersteunen en voorziet hiervoor financiële (in de vorm van een Pittembon) en logistieke (via de uitleendienst) ondersteuning.

Hieronder kan je een buurt- of straatfeest aanvragen. Het gemeentelijk subsidiereglement kan je nalezen op onze reglementenpagina

Vraag de goedkeuring voor je feest ten laatste vier weken op voorhand aan. We laten zo snel als mogelijk weten of je kan rekenen op de gemeentelijke subsidies.

Materiaal, zaal en veiligheid

Wil je een buurt- of straatfeest organiseren? Dan ondersteunen we je graag. Daarvoor hebben we wel wat info van je nodig. Om alles goed te laten verlopen, vragen we om onderstaande zaken minstens één maand op voorhand aan te vragen.

Materiaal

Heb je materiaal nodig voor je buurtfeest, zoals stoelen, tafels of zelfs spelmateriaal voor de kindjes? Dat kan! Vraag je materiaal tijdig aan via de webshop

Prijzen en voorwaarden lees je in het retributiereglement op het uitlenen van gemeentelijke materialen.

Zaal

Op zoek naar een geschikte locatie? De gemeente verhuurt haar zalen aan straatcomités. Heb je zelf geen geschikte locatie, dan hebben wij misschien wel iets naar je zin. Vraag je zaal tijdig aan via de webshop.

Benieuwd naar de prijs en de voorwaarden? Op deze pagina lijsten we alle tarieven en gebruikersreglementen per zaal op.

Veiligheid

Gaat je buurtfeest door op het openbaar domein of op je private locatie? Dan moeten we de veiligheidsdiensten daarvan op de hoogte brengen. 

Aanvraagformulier

Vraag hier jouw buurt- of straatfeest aan.

Aanvragen

Meldingsformulier

Meld je buurt- of straatfeest aan de veiligheidsdiensten via dit formulier.

Ga verder

Inname openbaar domein

Hier word je doorverwezen naar ons digitaal loket voor inname openbaar domein.

Inname aanvragen

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency