Home | Pittem

Populaire items

Nieuws

In de kijker

Dag van de vrijwilliger - zondag 23 februari 2020

Alle vrijwilligers die zich in een vast bestuursverband en op regelmatige basis engageren, worden op zondag 23 februari 2020 om 10.30u uitgenodigd in de zaal de Magneet in Pittem voor een heel aparte en unieke ervaring. Na een welkom is er gelegenheid voor ontmoeting en een receptie. Iedere aanwezige vrijwilliger krijgt een attentie aangeboden. Meer dan 100 verenigingen werden door de gemeente aangeschreven om hun bestuurslijst te bezorgen. Alle bestuursleden zullen dan ook nog een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Ook de beheers- en adviesraden worden uitgenodigd. Toch kan het dat er nog verenigingen of organisaties zijn die niet bij de gemeentelijke diensten gekend zijn en zich ook inzetten als vrijwilliger. Deze mogen zich graag melden via mail sabine.deruyck@pittem.be of via fax 051/46.03.58 of de namen bezorgen aan het gemeentebestuur Pittem, Markt 1 in Pittem.

Laat je spullen gratis herstellen - Repair Café in Bib Pittem op zondag 23 februari

Heb je kapotte huis-, tuin- en keukenspullen? Geef ze een tweede leven en laat ze herstellen door onze Handige Harry's. Deze vrijwilligers kijken tijdens het Repair Café je spullen na en herstellen deze gratis! Alle elektronische apparaten komen in aanmerking! 

Heb je nog een oude plant die je wil ruilen. Ook dan kan je terecht in Bib Pittem en dit tijdens het Plantenasiel. Planten ruilen, maar ook plantenzaad ruilen of aankopen. Samen met Tuinhier Pittem.

Het repair café vindt plaats op zondag 23 februari in Bib Pittem van 9 tot 12u!

Informatiewebsite Coronavirus

De uitbraak van het nieuwe coronavirus (Covid-19) in China beheerst al enkele weken de actualiteit. Hoewel het hoofdzakelijk over een probleem in China gaat, begrijpen wij dat ook burgers zich vragen stellen over hun veiligheid.

Daarom heeft de federale Overheidsdienst Volksgezondheid, in nauwe samenwerking met de partners bij de Gemeenschappen en Gewesten, het initiatief genomen om belangrijke informatie samen te brengen.

lees meer

Inname openbaar domein - online aanvragen

Heb je werken gepland waarbij je tijdelijk het openbaar domein inneemt, dan moet dit vanaf nu online aangevraagd worden.

Lees meer op de pagina "Inname openbaar domein"

Tijdelijke sluiting Bib Pittem, maar ontdek ook de voordelen van het EBS

Eind maart stappen 50 West-Vlaamse bibliotheken over naar het Eengemaakt BibliotheekSysteem (EBS). Dankzij dit systeem zullen bibliotheken beter kunnen samenwerken en zal de verwerking van gegevens nog beter verlopen. Als gebruiker van de bibliotheek zal u niet zo veel merken van het EBS, maar voor het personeel betekent het een grote stap voorwaarts.

Wat zijn de gevolgen?

 

lees meer

Copyright 2020 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency