Home | Pittem

Populaire items

Nieuws

In de kijker

Oproep lokale handelaars

De lokale handel wordt hard getroffen door de Corona-maatregelen. Maar veel van onze lokale handelaars blijven een aanbod garanderen voor hun klanten. Als gemeentebestuur wijzen we graag de weg naar de lokale winkels, ze hebben immers een groot aanbod en verdienen een extra steuntje in de rug! Geef dus als handelaars je gegevens door aan het gemeentebestuur. We geven ook een opsomming van de meest relevante infokanalen voor handelaars.

lees meer
In de kijker

Hulplijn 1712

Hulplijn 1712 is een professionele hulplijn voor burgers met vragen over geweld. Tijdens de coronacrisis verwacht deze een toename van conflicten in gezinnen. De professionele 1712-hulpverleners staan klaar om meer oproepen hierover te beantwoorden en zullen tijdens de coronacrisis de telefoon en chat blijven bemannen. Meer info op https://1712/be.

 

In de kijker

Inzameling mondmaskers

Op dit moment is er nog altijd een groot tekort aan mondmaskers (vooral type FFP2 en FFP3). Daarom deze warme oproep naar ondernemers en bedrijven om hun professionele mondmaskers binnen te brengen op het gemeentehuis.

lees meer
In de kijker

Solidariteit in tijd van corona

Wil je als vrijwilliger mensen in nood helpen door vb. boodschappen te doen of hen logistiek te ondersteunen? Meld je dan aan via corona@pittem.be.  

Help je al mensen in nood, laat het ons zeker ook weten via corona@pittem.be.

Heb je zelf nood aan hulp of ken je iemand die hulp nodig heeft, laat het ook weten via corona@pittem.be

Je kan het briefje ook invullen (die je in je brievenbus gekregen hebt) bij iemand in de bus steken waarvan je denkt dat ze jouw hulp kunnen gebruiken. We zijn er voor jou en we zijn er voor elkaar!

In de kijker

UPDATE - CORONAVIRUS

De federale regering verscherpt de maatregelen tegen het coronavirus. Deze maatregelen gaan vanaf 18 maart om 12 uur van kracht tot en met 5 april. Hieronder volgt een oplijsting.

Verder doen we een oproep om mondmaskers en hoe het staat met de gemeentelijke dienstverlening.

lees meer
In de kijker

Alle recyclageparken IVIO gesloten!

Alle recyclageparken in Vlaanderen worden per direct ('s middags 17/03) gesloten na de overrompeling van de afgelopen dagen. De afvalophaling aan huis blijft wel verder lopen.

Wegens een grote stijging van het aantal bezoekers heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir beslist om alle recyclageparken vanaf dinsdagmiddag te sluiten. Concreet betekent dit dus dat alle recyclageparken van I.V.I.O. vanaf heden, en tot nader order, gesloten zijn. Ook de Kringwinkels zijn gesloten. De ophaling van afval aan huis blijft voorlopig wel nog verder lopen. Voor meer informatie contacteer www.ivio.be of via mail info@ivio.be.

In de kijker

Extra maatregelen door Fluvius en De Lijn ikv coronavirus

Fluvius heeft bijkomende maatregelen genomen ter bestrijding van de verdere verspreiding van het coronavirus.  De maatregelen hebben impact op de dienstverlening en gaan in vanaf 17 maart tot en met 3 april.  Het volledig communicatiebericht kan je hier vinden.

De Lijn past ook de dienstregeling aan door effecten van het coronavirus. Vanaf woensdag 18 maart schakelt de Lijn over naar een aangepaste dienstregeling als gevolg van de stijgende impact van het coronavirus. Meer info omtrent de aangepaste dienstregeling kan je terugvinden op www.delijn.be.

 

In de kijker

Infobrief Corona-virus

Het Corona-virus dwingt ons tot ongeziene maatregelen. Op zoek naar info over de maatregelen, of wil je als vrijwilliger boodschappen doen voor iemand anders? Neem dan even deze brief door.

lees meer
In de kijker

Optreden van de politiediensten ikv dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken

Optreden van de politiediensten in het kader van het MB van 13 maart 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken.

Besluit optreden van de politiediensten ikv MB dd. 13.03.2020

In de kijker

Tijdelijke sluiting Bib Pittem, maar ontdek ook de voordelen van het EBS

Eind maart stappen 50 West-Vlaamse bibliotheken over naar het Eengemaakt BibliotheekSysteem (EBS). Dankzij dit systeem zullen bibliotheken beter kunnen samenwerken en zal de verwerking van gegevens nog beter verlopen. Als gebruiker van de bibliotheek zal u niet zo veel merken van het EBS, maar voor het personeel betekent het een grote stap voorwaarts.

Wat zijn de gevolgen?

 

lees meer

Ventilus - update

Vraag je je af hoe ver het staat met het Ventilusproject? Welke nieuwe initiatieven zijn er genomen en wat is een planteam precies?

lees meer

Copyright 2020 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency