Home | Pittem

Populaire items

Nieuws

In de kijker

Het gemeentehuis werkt enkel op afspraak!

De coronacijfers in onze gemeente evalueren goed. Maar voor de veiligheid van de burgers en onze medewerkers wordt er enkel gewerkt op afspraak. Een afspraak maken kan telefonisch of online via onze afspraakmodule.
Op de dag van de afspraak kan je aanbellen aan de deur van het gemeentehuis. Een medewerker komt dan voor je open doen. Een mondmasker is verplicht!

Verstoorde vuilnisophaling op 15 januari

Bepaalde kleine wegjes in Pittem en Egem liggen er spiegelglad bij en zijn daardoor niet toegankelijk voor de ophaalwagens.
 
Daardoor kan de ophaling van huishoudelijk afval niet gegarandeerd worden. Indien de ophaalwagen niet in jouw straat kan, dan vragen wij om het afval terug binnen te halen en aan te bieden op de volgende ophaaldatum.

Richtlijnen voor een veilig en coronaproof kerstvakantie en feestdagen!

De cijfers zijn nog steeds ongunstig voor onze provincie.  Het aantal besmettingen zit weer in stijgende lijn.  Het reproductiegetal is bij ons groter dan 1, wat er op wijst dat de epidemie aan het uitbreiden is. Meer dan 8 personen op 100, testen positief.  Dit is niet geruststellend en zeker met de kerstvakantie en de feestdagen in het vooruitzicht.

 

lees meer

De nieuwe blauwe PMD zak vanaf 1 januari

Vanaf 1 januari 2021 mag je alle huishoudelijke plastic verpakkingen bij het PMD sorteren. Dat is goed voor het milieu – want meer sorteren betekent meer recycleren – en voor je portemonnee, want je zal een pak minder restafval hebben. De kleur en de kostprijs van de nieuwe PMD-zak blijft ongewijzigd.

Wat mag vanaf 1 januari in de PMD-zak? 

Plasticflessen, flacons, schaaltjes, vlootjes, bakjes, potjes, tubes, folies, zakken, drank- en conservenblikken, spuitbussen voor voedingsmiddelen of cosmetica, bakjes en schaaltjes, deksels, doppen en kroonkurken.

 

lees meer

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency