Natuur | Pittem

Natuur

Kleine landschapselementen

Dreven, hagen, heggen, solitaire bomen, houtkanten… het waren vroeger heel kenmerkende landschapselementen in onze streken. We stellen vast dat er steeds meer van deze kleine landschapselementen verdwijnen of niet meer worden aangelegd. Het gemeentebestuur wil daarom (onder bepaalde voorwaarden) de milieuvriendelijke burger financieel ondersteunen door het verlenen van een gemeentelijke subsidie voor aanplant en onderhoud van kleine landschapselementen. Wil je een aanvraag indienen, gebruik dan het aanvraagformulier. Let wel, enkel streekeigen soorten worden gesubsidieerd.

Hoe vraag ik de subsidie aan?

Wil je een subsidie krijgen voor de aanplant van kleine landschapselementen? Dan moet een beplantingsplan worden opgemaakt door de provinciaal landschapsconsulent. Wij brengen je graag in contact. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Je kan dezelfde aanvraag gebruiken voor een aanvraag voor een onderhoudssubsidie.

Omgevingsvergunning

In Vlaanderen staan natuur en landschap onder grote druk. Vandaar dat in bepaalde gebieden wijzigingen aan vegetaties of kleine landschapselementen verboden of vergunningsplichtig zijn. Het gaat dan om een omgevingsvergunning voor het wijzigen van kleine landschapselementen of een omgevingsvergunning voor het wijzigen van vegetaties.

Nestkastenwandeling De Pittemse Meersen   22 nestgelegenheden voor vogels en andere dieren

Zoeken jullie mee naar de verschillende nestkasten op deze route? Per nestkast kun je de QR-code scannen om meer te leren over het dier in dit nestkastje en bekijk de bouwplannen van het nestkastje in kwestie.  

Start wandeling: Gentsemeersweg 2 te Pittem, aan het bijenhotel aan de toegangspoort Aquafin. Dit is een doodlopende weg, zonder parkeergelegenheid, dus kom best met de fiets of te voet. Indien toch met de wagen, dan kan deze geplaatst worden op de parkeerplaats aan Ontmoetingscentrum De Fontein, Fonteinestraat 22. Vandaar kan te voet naar het natuurgebied De Pittemse Meersen gewandeld worden via Fonteinestraat, Muizebeekstraat waar je via de tunnel onder de N37 het gebied bereikt.  

 

Vragen of meer informatie nodig?

milieudienst@pittem.be
051/46 03 55 - 051/46 03 56

U kunt ons ook bezoeken op Markt 1, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Din
13:30 - 19:00 (enkel op afspraak)
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Don
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency