Nieuws | Pittem

Nieuws

In de kijker

Het gemeentehuis werkt enkel op afspraak!

De coronacijfers in onze gemeente evalueren goed. Maar voor de veiligheid van de burgers en onze medewerkers wordt er enkel gewerkt op afspraak. Een afspraak maken kan telefonisch of online via onze afspraakmodule.
Op de dag van de afspraak kan je aanbellen aan de deur van het gemeentehuis. Een medewerker komt dan voor je open doen. Een mondmasker is verplicht!

Maak je knuffels de moeite waard!

Ook al gaan de coronacijfers in de goede richting, het COVID-19-virus blijft aanwezig, helaas ook tijdens de feestdagen. Het is meer dan ooit nodig de maatregelen vol te houden. Allemaal! Daarom lanceren we, samen met alle Midwestgemeenten, een knuffelcampagne. Maak je knuffels tijdens de schaarse momenten waarop het kan 100% de moeite waard!

lees meer

KOM VEILIG BLOED GEVEN

Dat kan in Pittem op:

- donderdag 10 december 2020 van 16u30 tot 20u in zaal De Fontein.

Dat kan in Egem op:

- dinsdag 15 december 2020 van 16u30 tot 20u in Het Buurthuis.

 

lees meer

Gemeentelijke drive-in afhaalpunten

Heel wat Pittemse en Egemse verenigingen houden jaarlijks een deur-aan-deur-verkoop. Helaas zijn occasionele opbrengstenverkopen door de opgelegde coronamaatregelen niet meer toegelaten.  De gemeente wou ook op dit vlak de verenigingen ondersteunen en besliste om gemeentelijke drive-in afhaalpunten mogelijk te maken.

lees meer

Ophokplicht voor pluimvee en vogels

Sinds 15 november 2020 geldt er in ons land een ophokplicht voor pluimvee en vogels nadat er in Oostende een besmetting van het vogelgriepvirus vastgesteld is.
Niet alleen professionele bedrijven, ook particulieren moeten dus hun kippen of ander pluimvee (siervogels, duiven ...) ophokken of afschermen met een net om zo contact met wilde vogels te vermijden.
 
lees meer

Verboden te knallen met vuurwerk tot en met 17 januari 2021!

De West-Vlaamse gouverneur stelt vanaf 19 november 2020 een verbod in op het afsteken van vuurwerk, kerstboomverbrandingen, het gebruik van geluidskanonnen, het oplaten van wens- of feestballonnen en het gebruik van pyrotechnische artikelen en dit zowel op privaat als openbaar domein. Dit verbod blijft gelden tot 18 januari 2021 en dit voor de hele provincie West-Vlaanderen. De gouverneur wil hiermee in de  coronaperiode samenscholingen vermijden en de ziekenhuizen ontlasten bij eventuele verwondingen en gekwetsten door vuurwerk.

Het volledige besluit betreffende verbod op vuurwerk e.d. kan je hier raadplegen.

Volg de digitale gemeente- en ocmwraad!

De gemeente- en ocmwraad van 9 november 2020 wordt digitaal georganiseerd en zal - als de techniek mee wil - te bekijken zijn op de gemeentelijke facebookpagina. Start om 19u30!

Copyright 2020 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency