Nieuws | Pittem

Nieuws

Bib Pittem hoort graag uw mening

Samen met meer dan 100 Vlaamse bibliotheken organiseert Bib Pittem een gebruikersonderzoek. We willen immers weten waarom u de bib bezoekt, wat u van de bib vindt en wat uw wensen zijn!

Bent u gebruiker van Bibliotheek Pittem en ontving u geen uitnodigingsmail, dan kan u de online bevraging invullen op www.bib2018.be

lees meer

Wegeniswerken Korte Veldweg

Op maandag 5 februari e.k. starten er wegenwerken in de Korte Veldweg te Egem. Dit in het kader van onderhoudswerken aan de landbouwwegen. De werken worden uitgevoerd door de firma NV De Vriese uit Koolskamp. De werken zouden ongeveer een maand in beslag nemen al naar gelang de weersomstandigheden.

Vier vogelsoorten het beschermen waard: doe je mee?

Vogels hebben het moeilijk: ze vinden niet genoeg eten, geen geschikte nestplaats of sterven in het verkeer. Door een nestkast op te hangen kan je hen helpen en zij doen hun deel terug. Vogels eten namelijk  ‘ongedierte’ die je liever niet de buurt hebt en zorgen dus voor een natuurlijke bestrijding. Wat niet enkel goed is voor je portefeuille maar ook voor het milieu. Vier vogelsoorten die op het platteland leven, kunnen jouw inzet goed gebruiken. We doen dan ook een oproep aan landbouwers om nestkasten te laten hangen voor deze vogels.

lees meer

Copyright 2018 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Sitemap

Website door Ntriga.Agency