10.000 stappen | Pittem

10.000 stappen

Waarom 10.000 stappen?

Ons lichaam is eigenlijk niet aangepast aan het zittend leven dat we tegenwoordig allemaal leiden. Studies tonen aan dat ons organisme dagelijks beweging nodig heeft om goed te kunnen functioneren en gezond te blijven. Zo is er een verband tussen ernstige ziekten, zoals hart– en vaatziekten, diabetes, kanker en te weinig lichaamsbeweging.

Vlaamse kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen zitten 50% tot 85% van hun dag stil (slapen niet inbegrepen). Maar ook wie voldoende beweegt (30'/dag) kan nog steeds te veel stilzitten. Probeer daarom zeker elke 30' even recht te staan, te bewegen, enz.

10.000 stappen komt overeen met ongeveer 7km. Wie in de tuin werkt, poetst, ..., doet ook al voldoende inspanning om voldoende gezond fysiek actief te zijn. Je hoeft dus zeker niet elke dag 7km te wandelen om gezond bezig te zijn.

Stap Pittem in mei mee naar de overwinning

Wil je meer bewegen? Dat kan heel eenvoudig: met 10.000 stappen per dag (8.000 voor 65-plussers) beweeg je al voldoende voor een goede gezondheid. Lijkt 10.000 stappen onhaalbaar? Geen paniek, elke stap meer is een overwinning op zich. Elke stap telt!

Ook in coronatijden blijft bewegen belangrijk. Hou uiteraard rekening met de maatregelen: beweeg thuis of in je buurt en doe het alleen, met je gezinsleden of met een vriend.

Actie!

In mei 2020 neemt Pittem het op tegen 14 andere gemeenten in Midden-West-Vlaanderen: Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren en Wingene. De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zette in verhouding tot zijn totaal aantal inwoners, is de grote winnaar. Die gemeente of stad wint een fietstrapper om te installeren aan een zitbank en ontvangt de wisselbeker.

Elke deelnemer wint

Zet meer stappen en geniet van heel wat gezondheidsvoordelen: je spieren en botten danken je, je verlaagt je kans op kanker, diabetes en overgewicht én je voelt je vanzelf ook beter in je vel.

Stap je Pittem mee naar de overwinning?

Om deel te kunnen nemen registreer je gratis op www.10000stappen.be => Sluit je aan bij de groep Pittem => Geef elke dag in mei je stappen in.

Registreer

We helpen je op weg!

Je krijgt de ganse maand mei tips via onze Facebookpagina om te blijven bewegen in deze coronatijden. Elke week krijg je er ook een update van de tussenstand. Volg ons op de voet!

 

Stappen tellen

Tel je stappen met een app, activity tracker of klassieke stappenteller. Meer info hierover vind je op www.10000stappen.be

10 minuten-regel

Met de 10 minuten-regel voeg je een activiteit toe waarbij de stappenteller minder bruikbaar is, zoals bij fietsen, fitnessen en het uitvoeren van buik-, bil- en armspieroefeningen. Elke 10 minuten fietsen levert je 1.500 stappen op. Haal die hometrainer dus maar van onder het stof vandaan!

De 10.000-stappenclash tussen lokale besturen in Midden-West-Vlaanderen is een initiatief van Logo Midden-West-Vlaanderen.

Copyright 2020 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency