Op zoek naar een actiever leven? | Pittem

Op zoek naar een actiever leven?

Je wil meer bewegen? Maar je hebt geen tijd? Of je weet niet hoe? Dan is Bewegen Op Verwijzing iets voor jou. Aan de hand van professionele coaching en een beweegplan op maat, kom je een stapje dichter bij een beweegvriendelijk leven.

Hoe begin je eraan?

Vraag je zorgverlener om een verwijsbrief en neem contact op met onze coach Robbe Vandendriessche. Hij helpt jou op weg en motiveert jou. Daarna is het aan jou om te bewegen.

Hoeveel betaal je?

De Vlaamse overheid neemt het grootste deel van de kosten voor haar rekening. Zelf hoeft je slechts een deel van het bedrag te betalen.

  • Voor individuele begeleiding betaal je 5 euro per kwartier. Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan betaal je 1 euro per kwartier.
  • Voor groepsbegeleiding betaal je 1 euro per kwartier. Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan betaal je 0,50 euro per kwartier. 

Robbe is onze nieuwe Bewegen op Verwijzing-coach

Robbe Vandendriessche is 21 jaar en woont in Meulebeke. Onze nieuwe Bewegen Op Verwijzing-coach volgde de driejarige opleiding ‘Sport en Bewegen’ en is gepassioneerd door alles wat met beweging te maken heeft. Hij is vastbesloten om mensen te begeleiden naar een actieve en gezonde levensstijl.

Drie vragen voor onze coach

  • Wat heeft je gemotiveerd om Bewegen Op Verwijzing-coach te worden?

Toen ik hoorde over dit project, zag ik mijn kans om mensen te motiveren en te begeleiden naar een gezonder en actiever leven. Een Bewegen Op Verwijzing-coach zijn, geeft mij de kans om een positieve impact te hebben op andere mensen en onze samenleving een stuk gezonder te maken.

  • Voor wie is het project?

Bewegen Op Verwijzing is bedoeld voor mensen die de aanbevolen richtlijnen niet halen op vlak van beweging en dus te weinig bewegen of te vaak lang stilzitten. In dat geval vraag je jouw arts, apotheker of andere zorgverlener om een verwijsbrief en informatie of advies over jouw situatie. De coach houdt daar rekening mee tijdens het opstellen van een beweegplan.

  • Heb je nog een aantal kleine tips voor mensen om meer te bewegen?

Neem eens meer de trap in plaats van de lift, haal elk (half) uur een glas water, parkeer je auto net iets verder en maak van rechtstaand telefoneren een gewoonte.

Meer informatie

Robbe Vandendriessche
robbe.vandendriessche@bewegenopverwijzing.be
0468 19 34 42
Locatie: Sporthal, Egemstraat 47, Pittem
of surf naar www.bewegenopverwijzing.be

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency