Generatie Rookvrij | Pittem

Generatie Rookvrij

Onze gemeente maakt deel uit van “Generatie Rookvrij”. Generatie Rookvrij wil een brede beweging op gang trekken die ijvert voor meer rookvrije omgevingen, daar waar veel kinderen en jongeren komen. Elke week beginnen in België honderden kinderen te roken. Aan de basis hiervan ligt een simpele logica: zien roken, doet roken. Tegelijk tellen we ca. 40 tabaksdoden per dag in België. Confronterend, toch?

We proberen de logica achter ‘zien roken doet roken’ te doorbreken. Zo beschermen we kinderen en jongeren tegen de verleiding om te starten met roken. Wat we daarvoor moeten doen? Niet meer roken in de buurt van kinderen.

Rookvrije plaatsen in Pittem en Egem

Als het aan Pittem ligt, laten we straks alle onze kinderen en jongeren rookvrij spelen en sporten. Door middel van signalisatieborden wordt gevraagd aan rokers uit het zicht van kinderen te roken. Onder andere op het sportterrein, jeugdlokalen, de Magneet, bibliotheek, gemeentehuis, het Sociaal Huis en alle speelterreinen zal verwacht worden van onze personeelsleden en bezoekers om uit het zicht te roken.

Startmoment op de Buitenspeeldag 2024

Op 17 april 2024 gaat de buitenspeeldag door op de sportsite van Pittem. Vanaf dan maken we het sportterrein volledig rookvrij, met uitzondering van een aangewezen rookzone. Jouw bijdrage? Niet roken in de buurt of in het zicht van kinderen en jongeren. Haalbaar, toch? 

Meer info

Meer weten over “Generatie Rookvrij”? Surf naar www.generatierookvrij.be.

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency