Speelpleinwerking (3- tot 12-jarigen) | Pittem

Speelpleinwerking (3- tot 12-jarigen)

SPEELPLEINWERKING 2024

Hou je van ravotten, sport, spel en vooral van véél buitenspelen? Kom dan eens langs op onze speelpleinwerking! 't Speelplein is een gemeentelijke speelpleinwerking die speelplezier biedt aan de Pittemse kinderen. Onze enthousiaste ploeg van (hoofd)animatoren organiseert tijdens de paas- en zomervakantie aantrekkelijke activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Voor wie? 

Alle kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar.   

Waar? 

Jeugdlokalen De Magneet, Egemstraat 49, Pittem.  

Onze speelterreinen zijn volledig afgebakend en worden tijdens de werking afgesloten voor de veiligheid. 

Wanneer? 

Iedere weekdag tijdens de paas- en zomervakantie, uitgezonderd op paasmaandag 1 april, 15 juli, 15 augustus, 16 augustus, 29 augustus en 30 augustus. De volgende workshops staan gepland tijdens de paasvakantie:

  • donderdag 4 april: workshop spaarvarkentjes
  • donderdag 11 april: workshop vogelhuisjes

Uren

7.30u-9.00u: opvang 

9.00u-12.00u: keuzeactiviteiten (creatief, actief of sportief) met af en toe open speelaanbod 

12.00u-13.00u: picknicken op het speelplein of even naar huis 

13.00u-16.00u: start met een toneeltje in het thema, daarna activiteit per leeftijd

16.00u-18.00u: opvang

Werking

De jobstudenten (hoofdanimatoren) leiden de werking in goede banen. De activiteiten worden voorbereid en begeleid door de (hoofd)animatoren. Elke week focussen we ons op een verschillend thema. De spelletjes, knutselwerkjes en toneeltjes zijn telkens aangepast aan de thema's.

Nieuwe tarieven 2024

Voor de speelpleinwerking kan er ingeschreven worden per dag, niet per halve dag.

Een dagje speelpleinwerking kost 7 euro per kind (incl. verzekering, activiteiten en begeleiding). 

Een uitstap kost 17 euro, een workshop kost 10 euro per kind. Er is geen ander aanbod voorzien tijdens de uitstap of workshop. 

Online inschrijven en betalen via de webshop 

Online inschrijven en betalen is voor de paasvakantie mogelijk vanaf 20 februari om 19.00u, voor de zomervakantie is dat mogelijk vanaf 8 mei om 19.00u via de webshop. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging van je inschrijving. Opgelet, de uitstappen en workshops staan niet in het weekoverzicht op de webshop, maar dien je dus apart voor in te schrijven. 

De webshop kan geraadpleegd worden zonder dat je hoeft in te loggen. 

Registreren en inloggen

Om in te schrijven dien je je eenmalig te registreren en kan je een account aanmaken voor je gezin. Zodra je geregistreerd bent en je een bevestiging ontvangt via e-mail, is je login bruikbaar. Eenmaal ingelogd kan je een keuze maken uit het aanbod, je gezinsleden inschrijven en onmiddellijk online betalen. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging van je inschrijving. 

Registreer op voorhand

De eenmalige registratie van jouw gezinsprofiel en jouw gezinsleden neemt enige tijd in beslag. We raden iedereen aan om minstens enkele dagen op voorhand alvast te registeren. 

Tijdens de registratie heb je je contactgegevens nodig, inclusief jouw rijksregister (dit vind je terug op de achterkant van jouw identiteitskaart).

Volzet

Het aantal deelnemers is beperkt. Indien een activiteit volzet is, kan je je via de webshop registreren voor de wachtlijst. Indien er een plaats vrijkomt, wordt de wachtlijst chronologisch aangesproken.

Problemen bij het inschrijven

Wie problemen ervaart bij het inschrijven kan dit mailen naar speelplein@pittem.be met een duidelijke omschrijving voor welke activiteit je probeert in te schrijven en wat er verkeerd loopt. Daarna nemen we contact met je op. 

Annulatievoorwaarden

  • Een inschrijving annuleren kan tot 10 werkdagen voor aanvang van de speelpleinwerking met volledige terugbetaling zonder schriftelijk bewijs van ziekte of een andere dwingende omstandigheid. 

  • Een inschrijving annuleren met volledige terugbetaling kan altijd mits schriftelijk bewijs van ziekte of een andere dwingende omstandigheid. Indien de speelpleinwerking op initiatief van de gemeente geannuleerd wordt, volgt een volledige terugbetaling.

  • Een terugbetaling vraag je enkel aan via e-mail: speelplein@pittem.be. Vermeld duidelijk de activiteit, naam deelnemer, datum en de reden voor de annulatie. Voeg het schriftelijk bewijs als bijlage toe. Indien je aanvraag tot annulatie goed werd ontvangen, krijg je een bevestigingsmail. De terugbetaling gebeurt op het rekeningnummer waarmee de betaling werd uitgevoerd. De terugbetaling gebeurt binnen de 5 werkdagen na ontvangst van de bevestigingsmail. 

Meer info omtrent de voorwaarden?

Raadpleeg het reglement van gemeentelijke activiteiten. 

Visie

Een stuurgroep bestaande uit (hoofd)animatoren, schepen van jeugd en de jeugddienst komen meerdere malen per jaar samen om de werking te evalueren. Creativiteit, zelfstandigheid en toegankelijkheid zijn onze sleutelwoorden. Lees hier onze visie op onze speelpleinwerking. 

Sociaal tarief 

Als de financiële situatie van de ouder(s)/deelnemer(s) daartoe aanleiding geeft, kan een sociaal tarief gehanteerd worden. Om te weten of je hiervoor in aanmerking komt, kan je contact opnemen met de speelplein@pittem.be. Het sociaal tarief dient jaarlijks (her)aangevraagd te worden en wordt gegeven aan ieder gezinslid die deelneemt aan een gemeentelijke activiteit.

Vooropvang BKO Ferm 

Indien je voor 7.30u wenst gebruik te maken van opvang, dan kan je gebruik maken van de opvang van Ferm vanaf 6.45u. Het is verplicht om je vooraf in te schrijven via BKO Ferm: bko.pittem@samenferm.be Breng je kind(eren) de dag zelf voor 7.30u naar BKO Ferm, een hoofdanimator komt de ingeschreven kinderen oppikken en wandelen dan vervolgens naar de jeugdlokalen De Magneet. 

Praktisch 

Warm weer? Smeer je goed in, breng zwemkledij en een handdoek mee en zet een hoofddeksel op!

Breng een koekje en een drankje mee van thuis. We stimuleren het brengen van een drinkfles naar de werking. Je kan deze bij ons gratis aanvullen met water.

Fiscaal attest en ziekenfondsattest

Ziekenfondsattesten kunnen terugvonden en gedownload worden via jouw profiel in de webshop.

Bij kinderen jonger dan 14 jaar kan het inschrijvingsgeld ingebracht worden als vermindering op het belastbaar inkomen. De attesten kan je raadplegen en downloaden in de webshop via jouw profiel. 

  • inloggen 
  • mijn profiel 
  • historiek en overzichten 
  • mijn fiscale attesten

Heb je problemen bij het inschrijven? Laat het ons weten: speelplein@pittem.be

Schrijf in vanaf 20 februari

Schrijf in voor de speelpleinwerking tijdens de paasvakantie vanaf 20 februari om 19.00u.

Schrijf in vanaf 20 februari

Vragen of meer informatie nodig?

jeugddienst@pittem.be
051/46 03 62

U kunt ons ook bezoeken op Markt 1, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Din
13:30 - 19:00 (enkel op afspraak)
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Don
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency