Speelpleinwerking (3- tot 12-jarigen) | Pittem

Speelpleinwerking (3- tot 12-jarigen)

Zomervakantie 2024

Hou je van ravotten, sport, spel en vooral van véél buitenspelen? Kom dan eens langs op onze speelpleinwerking!

't Speelplein is een gemeentelijke speelpleinwerking die speelplezier biedt aan de Pittemse kinderen. Onze enthousiaste ploeg van (hoofd)animatoren organiseert tijdens de paas- en zomervakantie aantrekkelijke activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Voor wie? 

Alle kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar. De bedoeling is dat kinderen zindelijk zijn. 

Waar? 

Jeugdlokalen De Magneet, Egemstraat 49, Pittem.  

Onze speelterreinen zijn volledig afgebakend en worden tijdens de werking afgesloten voor de veiligheid. 

Wanneer? 

Iedere weekdag tijdens de zomervakantie, uitgezonderd op 15 juli, 15 augustus, 16 augustus, 29 augustus en 30 augustus.

ZOMER 2024

 • Week 1 (1 tot 5 juli): Superhelden, groot en klein, samen spelen, samen zijn!

Donderdag 4 juli: (muzikale) workshops begeleid door Tamboeri:

'Spuwvurende draak' voor kleuters. De lagere schoolkinderen kunnen kiezen uit het maken van totebags of het volgen van percussie op metserskuipen. 

 • Week 2 (8 tot 12 juli): Op de luchthaven, jong of oud, start elk avontuur, ver of dichtbij!

Maandag 8 juli: deelname aan Dag van het Kind: 

Met een 3-tal groepen van de speelpleinwerking nemen we deel aan de kinderstoet, georganiseerd door het comité Dag van het Kind. Alle kinderen leren een dansje/act en zullen verkleed zijn. Na de act krijgen we op de markt een ijsje en drankje en kijken we daarna naar een meespeeltheater. Iedere deelnemer ontvangt een aantal kermistickets. Exacte info (zoals verkleedkledij, uren) worden nog gecommuniceerd via e-mail naar de ingeschreven deelnemers. Opgepast! Er is geen ander aanbod voorzien. Uitzonderlijk gaat deze dag door tot 17.00u i.p.v. tot 16.00u.

Donderdag 11 juli: uitstap boerderij 't Ganzengoed: 

We gaan op uitstap met de bus naar het Ganzengoed. Breng je picknick en drankjes mee. Opgepast! Er is die dag geen ander aanbod voorzien. Op donderdag gaat de workshop/uitstap telkens door van 9.00u tot 17.00u.

 • Week 3 (16 tot 19 juli): In het dorpje, fris en blauw, leven smurfen, trouw en gauw!

Donderdag 18 juli: workshop wandspiegel (drukkunst) begeleid door Atelier Aha:

Bij deze workshop kan je volop experimenteren met materialen om te drukken. Hier leer je zelf stempels maken met verschillende materialen en voorwerpen. Ontwerp je eigen vormen en letters waarmee je leuke patronen en lay-outs creëert. We maken een wandspiegel om je kamer mee op te vrolijken. Op donderdag gaat de workshop/uitstap telkens door van 9.00u tot 17.00u.

 • Week 4 (22 tot 26 juli): Piraten varen over zee, op zoek naar schatten, yo ho hee!

Donderdag 25 juli: uitstap De Sierk en de zee:

We gaan op daguitstap met de bus naar de Sierk (circus-speelterrein) in De Haan met de jongste kinderen (tot 3e leerjaar). De oudste kinderen (4e, 5e en 6e leerjaar) gaan naar de zee. Breng je picknick en drankjes mee. Opgepast! Er is die dag geen ander aanbod voorzien. Op donderdag gaat de workshop/uitstap telkens door van 9.00u tot 17.00u.

 • Week 5 (29 juli tot 2 augustus): Brandweerhelden, rood en snel, blussen vuur met groot geweld!

Donderdag 1 augustus: workshop zomerse lantaars:

Versier je theelichthouder met een zomerse touch. Breng je lantaarn tot leven met een theelichtje. Op donderdag gaat de workshop/uitstap telkens door van 9.00u tot 17.00u.

 • Week 6 (5 tot 9 augustus): In de jungle, wild en groen, ontdek je dieren, stoer en schuw.

Donderdag 8 augustus: workshop versier je eigen mok:

Versier je mok op een creatieve manier. Drink voortaan je favoriete drankje uit je gepersonaliseerde mok. Op donderdag gaat de workshop/uitstap telkens door van 9.00u tot 17.00u.

 • Week 7 (12 tot 14 augustus): Studio 100 brengt plezier, voor elk kind een avontuur hier! Van Bumba tot K3, elke show een feest, zo zie je maar weer!
 • Week 8 (19 tot 23 augustus): In het uitgestrekte heelal, zo groot en fenomenaal, vinden sterren hun thuis, in dit kosmische verhaal.

Donderdag 22 augustus: uitstap De Toverplaneet:

We gaan op uitstap met de bus naar binnenspeeldorp De Toverplaneet (Brugge). Breng je picknick en drankjes mee. Opgepast! Er is die dag geen ander aanbod voorzien. Op donderdag gaat de workshop/uitstap telkens door van 9.00u tot 17.00u.

 • Week 9 (26 tot 28 augustus): The Masked Singer, wie o wie? Achter maskers zingen zij, raadsels in melodie!

Uren

7.30u-9.00u: opvang 

9.00u-12.00u: keuzeactiviteiten (creatief, actief of sportief).

12.00u-13.00u: picknicken op het speelplein of even naar huis 

13.00u-16.00u: start met een toneeltje in het thema, daarna activiteit per leeftijd of open speelaanbod

16.00u-18.00u: opvang

Opgelet vanaf 2024 duren de workshops of uitstappen op donderdag tot 17.00u in plaats van tot 16.00u.

Werking

De jobstudenten (hoofdanimatoren) leiden de werking in goede banen. De activiteiten worden voorbereid en begeleid door de (hoofd)animatoren. Elke week focussen we ons op een verschillend thema. De spelletjes, knutselwerkjes en toneeltjes zijn telkens aangepast aan de thema's.

Nieuwe tarieven 2024

Voor de speelpleinwerking kan er ingeschreven worden per dag, niet per halve dag.

Een dagje speelpleinwerking kost 7 euro per kind (incl. verzekering, activiteiten en begeleiding). 

Een uitstap kost 17 euro, een workshop kost 12 euro per kind. Er is geen ander aanbod voorzien tijdens de uitstap of workshop. 

Online inschrijven en betalen via de webshop 

Online inschrijven en betalen is voor de zomervakantie mogelijk vanaf 8 mei om 19.00u via de webshop. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging van je inschrijving. Je kan je per dag inschrijven voor de speelpleinwerking. Opgelet, de uitstappen en workshops staan niet in het weekoverzicht op de webshop, maar dien je dus apart voor in te schrijven. 

De webshop kan geraadpleegd worden zonder dat je hoeft in te loggen. 

Registreren en inloggen

Om in te schrijven dien je je eenmalig te registreren en kan je een account aanmaken voor je gezin. Zodra je geregistreerd bent en je een bevestiging ontvangt via e-mail, is je login bruikbaar. Eenmaal ingelogd kan je een keuze maken uit het aanbod, je gezinsleden inschrijven en onmiddellijk online betalen. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging van je inschrijving. 

Registreer op voorhand

De eenmalige registratie van jouw gezinsprofiel en jouw gezinsleden neemt enige tijd in beslag. We raden iedereen aan om minstens enkele dagen op voorhand alvast te registeren. 

Tijdens de registratie heb je je contactgegevens nodig, inclusief jouw rijksregister (dit vind je terug op de achterkant van jouw identiteitskaart).

Volzet

Het aantal deelnemers is beperkt. Indien een activiteit volzet is, kan je je via de webshop registreren voor de wachtlijst. Indien er een plaats vrijkomt, wordt de wachtlijst chronologisch aangesproken.

Problemen bij het inschrijven

Wie problemen ervaart bij het inschrijven kan dit mailen naar speelplein@pittem.be met een duidelijke omschrijving voor welke activiteit je probeert in te schrijven en wat er verkeerd loopt. Daarna nemen we contact met je op. 

Annulatievoorwaarden

 • Een inschrijving annuleren kan tot 10 werkdagen voor aanvang van de speelpleinwerking met volledige terugbetaling zonder schriftelijk bewijs van ziekte of een andere dwingende omstandigheid. Gelieve dit te annuleren via: speelplein@pittem.be

 • Een inschrijving annuleren met volledige terugbetaling kan altijd mits schriftelijk bewijs van ziekte of een andere dwingende omstandigheid. Indien de speelpleinwerking op initiatief van de gemeente geannuleerd wordt, volgt een volledige terugbetaling. Gelieve dit te annuleren via: speelplein@pittem.be

 • Een terugbetaling vraag je enkel aan via e-mail: speelplein@pittem.be. Vermeld duidelijk de activiteit, naam deelnemer, datum en de reden voor de annulatie. Voeg het schriftelijk bewijs als bijlage toe. Indien je aanvraag tot annulatie goed werd ontvangen, krijg je een bevestigingsmail. De terugbetaling gebeurt op het rekeningnummer waarmee de betaling werd uitgevoerd. De terugbetaling gebeurt binnen de 5 werkdagen na ontvangst van de bevestigingsmail. 

Meer info omtrent de voorwaarden?

Raadpleeg het reglement van gemeentelijke activiteiten. 

Visie

Een stuurgroep bestaande uit (hoofd)animatoren, schepen van jeugd en de jeugddienst komen meerdere malen per jaar samen om de werking te evalueren. Creativiteit, zelfstandigheid en toegankelijkheid zijn onze sleutelwoorden. Lees hier onze visie op onze speelpleinwerking. 

Sociaal tarief 

Als de financiële situatie van de ouder(s)/deelnemer(s) daartoe aanleiding geeft, kan een sociaal tarief gehanteerd worden. Om te weten of je hiervoor in aanmerking komt, kan je contact opnemen met de speelplein@pittem.be. Het sociaal tarief dient jaarlijks (her)aangevraagd te worden en wordt gegeven aan ieder gezinslid die deelneemt aan een gemeentelijke activiteit.

Vooropvang BKO Ferm 

Indien je voor 7.30u wenst gebruik te maken van opvang, dan kan je gebruik maken van de opvang van Ferm vanaf 6.45u. Het is verplicht om je vooraf in te schrijven via BKO Ferm: bko.pittem@samenferm.be Breng je kind(eren) de dag zelf voor 7.30u naar BKO Ferm, een hoofdanimator komt de ingeschreven kinderen oppikken en wandelen dan vervolgens naar de jeugdlokalen De Magneet. 

Praktisch 

Warm weer? Smeer je goed in, breng zwemkledij en een handdoek mee en zet een hoofddeksel op!

Breng een koekje en een drankje mee van thuis. We stimuleren het brengen van een drinkfles naar de werking. Je kan deze bij ons gratis aanvullen met water.

Fiscaal attest en ziekenfondsattest

Ziekenfondsattesten kunnen terugvonden en gedownload worden via jouw profiel in de webshop.

Bij kinderen jonger dan 14 jaar kan het inschrijvingsgeld ingebracht worden als vermindering op het belastbaar inkomen. De attesten kan je raadplegen en downloaden in de webshop via jouw profiel. 

 • inloggen 
 • mijn profiel 
 • historiek en overzichten 
 • mijn fiscale attesten

Heb je problemen bij het inschrijven? Laat het ons weten: speelplein@pittem.be

Schrijf in vanaf 8 mei

Schrijf in voor de speelpleinwerking tijdens de zomervakantie vanaf 8 mei om 19.00u.

Schrijf in vanaf 8 mei

Vragen of meer informatie nodig?

jeugddienst@pittem.be
051/46 03 62

U kunt ons ook bezoeken op Markt 1, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Din
13:30 - 19:00 (enkel op afspraak)
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Don
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency