Fietsen | Pittem

Fietsen

Verbiestroute

 De Verbiestroute bedraagt 44km en start op de markt van Pittem. Deze route is volledig bewegwijzerd en loopt hoofdzakelijk over het grondgebied Pittem en deels in Meulebeke, Ardooie, Wingene en Tielt.

Vind je 44km net iets te veel? Dan kan je makkelijk het kortere traject van 24km afleggen.  Het traject van deze route stuurt je langs rustige, landelijke en verhade wegen.

De folder kan verkregen worden in de sportdienst of bij het onthaal van het gemeentehuis.

Wastineroute

De Wastinefietsroute laat je kennismaken met het lichtglooiende landschap in de buurt van Tielt. Ooit was dit een immens bos- en heidegebied, verdeeld in 'wastines'. 

Deze tocht start in Egem. Daarna fiets je door het voormalige Bulskampveld naar Koolskamp (Ardooie). Dan ga je richting Lichtervelde en fiets je naar de historische Huwynsbossen. Via het oude Heerenveld en het middeleeuwse Vrijgeweed rij je door Wingene.

Op de terugweg passeer je de Lakebossen en de Munckebossen. Je bereikt je eindpunt opnieuw langs weiden en bossen. 

Een overzicht van de route is hier te vinden.

Mountainbikeroute Pallieter

De pallieterroute is een mountainbike route van 37.5 km. De route bestaat uit twee lussen, de rode (24.5km) en de blauwe (13km). Beide lussen starten aan het sportcentrum. Aan de start hangt de route op een groot bord uit waar alles duidelijk op staat.

Tijdens deze route worden mooie vergezichten en natuur afgewisseld met passages waar enige stuurvaardigheid zeker van pas komt.

De blauwe route start aan de sporthal richting Egem en gaat al snel naar de Plaatsmolen. Via de Gavers naar de Nachtegaal, waar men via de weinig bekende Hoogdoornstraat een vergezicht krijgt op de pùgeving. Via de Klijthoek richting Tielt, waar men  de verbinding kan maken met de Akspoeleroute (indien gewenst). Via de Tieltse Bergmolen terug naar de Damkapel, waarna De Plattebeursstraat ons opnieuw bij de Klijthoek brengt. Rechts in de verte zien we de bossen van de Egemse Veldekens maar eerst via het centrum van Egem langs enkele voetwegen. De Drogenbroodstraat en de Grootveldstraat brengen ons naar ‘t Kruiske, waar we afdalen richting Pittem. Via enkele onverharde stukken belanden we uiteindelijk opnieuw aan onze startplaats.

De rode route start ook aan de sporthal. Via de Plaatsmolen en de voetweg van de Koffiestraat kruisen we de Tieltstraat. De Muizebeekstraat laat ons echter al gauw in de wijde natuur belanden. En dan begint het echte werk voor de klimmers: Pittemberg wordt immers via alle hoeken en kanten verkend. Als afsluiter wordt een pad gevolgd via de spoorlijn waar enige stuurvaardigheid vereist is.

De route in detail is te vinden op de website van Sport Vlaanderen. Stafkaarten zijn ook via deze website verkrijgbaar of op de sportdienst.

Vragen of meer informatie nodig?

sportdienst@pittem.be
051/46 03 80

U kunt ons ook bezoeken op Egemstraat 47, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00
Din
13:30 - 19:00
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00
Don
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00

Copyright 2020 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency