Fietsen | Pittem

Fietsen

Verbiestroute

De Verbiestroute bedraagt 44 km en start op de markt van Pittem. Deze route is volledig bewegwijzerd en loopt hoofdzakelijk over het grondgebied Pittem en deels in Meulebeke, Ardooie, Wingene en Tielt.

Vind je 44 km net iets te veel? Dan kan je makkelijk het kortere traject van 24 km afleggen. Het traject van deze route stuurt je langs rustige, landelijke en verharde wegen.

De folder en bijhorende kaart van de route kan je gratis afhalen bij het onthaal van het gemeentehuis.

Wastineroute

De Wastinefietsroute verkent via landelijke wegen de grondgebieden van Pittem, Ardooie, Lichtervelde en Zwevezele (Wingene). Deze landbouwstreek was niet altijd zo vruchtbaar als vandaag. Tot in de 18de eeuw vond je hier vooral woeste, onontgonnen gronden met hier en daar een visvijver waar vis gekweekt werd voor de steden. Geniet onderweg van een hoeveterras of een gezellige picknickplek in onze zacht golvende landbouwstreek. 

De route biedt je 52,4 km fietsplezier. Je kan de Wastinefietsroute starten op de Markt van Pittem, Marktplein Ardooie, aan de kerk van Lichtervelde en op het marktplein van Zwevezele. 

De Wastinefietsroute kan je downloaden op visitwestvlaanderen.  Je vindt er ook alle informatie over deze fietsroute en je kan een gratis PDF-bestand met routekaart en gpx-bestand van het traject downloaden

 

 

Mountainbikeroute Pallieter

De Pallieterroute is een mountainbike route van 42.1 km. De route bestaat uit drie lussen, de rode (15.1km), de blauwe (23.1km) en de zwarte technische lus (3.9km). De rode en blauwe lussen starten aan het sportcentrum. Aan de start hangt de route op een groot bord uit waar alles duidelijk op staat. Er wordt nog een nieuwe sticker voorzien met de volledige nieuwe route er op.

Tijdens deze route worden mooie vergezichten en natuur afgewisseld met passages waar enige stuurvaardigheid zeker van pas komt.

De blauwe route start aan de sporthal richting Egem en gaat al snel naar de Plaatsmolen. Via de Gavers naar de Nachtegaal, waar men via de weinig bekende Hoogdoornstraat een vergezicht krijgt op de pùgeving. Via de Klijthoek richting Tielt, waar men  de verbinding kan maken met de Akspoeleroute (indien gewenst). Via de Tieltse Bergmolen terug naar de Damkapel, waarna De Plattebeursstraat ons opnieuw bij de Klijthoek brengt. Rechts in de verte zien we de bossen van de Egemse Veldekens maar eerst via het centrum van Egem langs enkele voetwegen. De Drogenbroodstraat en de Grootveldstraat brengen ons naar ‘t Kruiske, waar we afdalen richting Pittem. Via enkele onverharde stukken belanden we uiteindelijk opnieuw aan onze startplaats.

De rode route start ook aan de sporthal. Via de Plaatsmolen en de voetweg van de Koffiestraat kruisen we de Tieltstraat. De Muizebeekstraat laat ons echter al gauw in de wijde natuur belanden. En dan begint het echte werk voor de klimmers: Pittemberg wordt immers via alle hoeken en kanten verkend.

Singletrack MTB Pittem

De rode lus kreeg er een extra stuk erbij, een zwarte lus. In het voorjaar van 2021 werd door mountainbikeclubs Bikedevils Pittem en 26/9INCH een volledig technisch parcours uitgewerkt langs de N37. Het parcours is net geen vier kilometer lang. 

Deze lus kwam tot stand door een samenwerking tussen de gemeente Pittem, Agentschap Wegen en Verkeer, Sport Vlaanderen, Westtoer en de betrokken mountainbikeclubs.

Een detail van de lus kan op volgende site gevonden worden. Hier kan ook het GPX-bestand gedownload worden. Een overzicht van de rode en blauwe lus kan ook teruggevonden worden.

De route in detail is te vinden op de website van Sport Vlaanderen. Stafkaarten (niet de meest recente versie) zijn ook via deze website verkrijgbaar of op de sportdienst.

De singletrack van het mountainbikeparcours is tijdelijk niet toegankelijk door hakhoutbeheer langs de bermen van de N37. Tijdens die periode zaagt agentschap wegen en verkeer bomen om die een risico vormen voor de veiligheid.

Vragen of meer informatie nodig?

sportdienst@pittem.be
051/46 03 80

U kunt ons ook bezoeken op Egemstraat 47, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00
Din
13:30 - 17:00
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00
Don
13:30 - 17:00
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency