Woonproject Plaatsmolenweg

WVI en gemeente Pittem lanceren met trots het hedendaags woonproject Plaatsmolenweg: een nieuwe betaalbare en groene woonbuurt vlak bij de dorpskern. “Vandaag geven we het officiële startschot voor de verkoop van de 30 sociale en vrije bouwkavels”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur WVI. “Inwoners die willen verhuizen, mensen die in Pittem werken of een band met de gemeente kunnen aantonen, krijgen voorrang.”

Samen met de gemeente realiseert WVI tussen de Koolskampstraat en de Egemstraat in totaal 30 bouwkavels. “2 kavels zijn bestemd voor vrijstaande bebouwing, 24 voor halfvrijstaande bebouwing en 4 voor gekoppelde bebouwing”, zegt Geert Sanders. “We houden ook rekening met ieders budget dankzij een mix van sociale en vrije kavels. De grondprijzen starten al vanaf 59.400 euro voor een kavel van 270m². Voor een lot met een gemiddelde oppervlakte van 360 m² betaal je 79.200 euro.”

“In het woonproject Plaatsmolenweg staat woonkwaliteit centraal”, zegt schepen Heidi Lievrouw. “Zo kennen de bouwloten een goede zonoriëntatie: loten met zuidwestelijke voorzijde hebben ruime private voortuin. Bovendien kan op alle loten een dakterras gerealiseerd worden aan de woning. Voor een rustig en harmonieus straatbeeld wordt - via de verkavelingsvoorschriften - een kleurenprofiel voor de gevelmaterialen (wit-grijs-zwart of bruin-oker-beige) en de dakmaterialen (donkergrijs tot zwart) vastgelegd. Daarnaast is er een grote waaier aan volumetrische vrijheid voorzien, zodat elke bouwer een unieke woning kan realiseren die aan zijn eigen woonwensen voldoet en toch een eenheid zal vormen met de andere woningen.”

Naast goed doordachte bouwvoorschriften, werd ook geïnvesteerd in een kwaliteitsvol openbaar domein, waarbij groen, mobiliteit en waterhuishouding bijzondere aandacht krijgen. Zo is er een groenzone met een waterbufferbekken, aangevuld met kleine groenstructuren zoals bomen en struiken. Dit extra waterbufferbekken houdt rekening met het nieuwe woonproject en de bestaande verharding gelegen tussen de Koolskamp- en de Egemstraat. Het opgevangen water wordt vertraagd afgevoerd naar het bekken, zodat de beek niet extra wordt belast. Tot slot werd ook gekozen om geen doorgaand verkeer mogelijk te maken. Het projectgebied wordt doorkruist door een voetweg die loopt van de Koolskampstraat tot aan de Egemstraat. Zo bereik je veilig het sportcentrum De Molen, de polyvalente zaal De Magneet en de jeugdlokalen.

“Voor een gemeente als Pittem is het belangrijk dat we blijvend een betaalbaar woonaanbod kunnen aanbieden”, zegt burgemeester Denis Fraeyman. “Zo willen we startende alleenstaanden, gezinnen met één inkomen en tweeverdieners de kans geven om in eigen gemeente te blijven wonen. Op de betaalbare bouwkavels van WVI bouw je nog jouw droomwoning met een architect en aannemer naar keuze.”

Interesse?

Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen zich inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via de wachtlijst van de WVI. Elke geregistreerde kandidaat-koper ontvangt het informatiedossier. Je kan steeds vrijblijvend een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken. Voor meer informatie, neem contact op via telefoon 050 36 71 71 of e-mail wonen@wvi.be of neem een kijkje op de projectwebsite.

Gepubliceerd op 10 maart 2023

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Cookieverklaring - Privacyverklaring - Sitemap - Cookie instellingen

Website door Ntriga.Agency