Het logo van de gemeente | Pittem

Het logo van de gemeente

De rozen van het vroegere gemeentelogo werden subtiel verwerkt en verwijzen naar het wapen van het adellijk geslacht van Pittem. De rode bogen staan voor deze rozen én het glooiende Pittemse landschap. Het Pittemse landschap laat een golvende indruk na en het dorpscentrum ligt bovenop een alleenstaande heuvel.

Het dorpscentrum van Egem, dat een stervormig stratenplan heeft, is ingeplant op een vlakke hoge zone die langzaam afdaalt naar het Zuiden.

Pittem, kan ook ‘bogen’ (zich beroemen op, trots zijn) op mensen en haar rijke geschiedenis. In de gestyleerde roos boven de schuingedrukte ‘e’, kan je een figuur met open armen ontdekken die staat voor omarming en verwelkoming.

De ‘e’ lijkt in beweging, zo wordt het dynamische karakter van Pittem en zijn inwoners extra in de verf gezet. Boven de ‘e’ vormen de bogen een soort dak, waaronder het aangenaam wonen is.

De Slogan Buiten-gewoon

Het woord ‘buiten’ slaat op de landbouwactiviteit die nog steeds een belangrijke plaats inneemt, maar vooral op het landelijke karakter van de gemeente.

‘gewoon’ staat dan weer voor ‘het wonen’ op de buiten. Daarnaast is de link met het verleden niet ver te zoeken. De naam Pittem is een samenstelling van twee leden: put en hem. D.w.z.: woonplaats bij of in een put. Het sinds lang verdwenen kasteel der heerlijkheid Pittem stond gebouwd in een betrekkelijk laag gelegen gebied, wat ten noordwesten van de tegenwoordige dorpskom.

Egem komt van Hathinga haim, het heem of woning van de afstammelingen van Hado (hado: strijd). In de voorgeschiedenis vind je dus voor zowel Egem, als voor Pittem het ‘woonelement’ in de naam terug.

Het koppelteken in de slogan, staat ook symbool voor verbondenheid. Verbondenheid tussen mensen en de fusie en verbondenheid tussen Egem en Pittem.

Samen groepeert de slogan ‘buiten-gewoon’:het buitengewone karakter van Pittem als woon-, leef-, -werk en feestgemeente in een landelijke omgeving. Een gemeente met uitzonderlijke mensen die met elkaar verbonden zijn.

Vragen of meer informatie nodig?

toerisme@pittem.be
051/46 03 51

U kunt ons ook bezoeken op Markt 1, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Din
13:30 - 19:00 (enkel op afspraak)
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Don
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency