Werken aan kunstgrasterrein en mobiele kleedkamers gaan van start in Pittem | Pittem

Werken aan kunstgrasterrein en mobiele kleedkamers gaan van start in Pittem

In Pittem gaan de werken aan het kunstgrasveld van start. In opdracht van het gemeentebestuur vormt Farys – die de sporthal beheert – het hoofdterrein om tot een kunstgrasterrein. De werken duren een achttal weken en moeten afgerond zijn tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen in augustus 2024. Twee nieuwe, mobiele kleedkamercontainers vangen er binnenkort het tekort aan kleedkamers op. Met deze verbeteringen komt het gemeentebestuur van Pittem tegemoet aan de groeiende behoeften van de voetbalclubs in de gemeente.

 “De lokale clubs, KSV Pittem en DVK Egem, blijven groeien in ledenaantal waardoor de voetbalterreinen op de sportsite in de Egemstraat almaar intensiever bespeeld worden. Dit heeft als gevolg dat de kwaliteit van onze terreinen doorheen het seizoen achteruit gaat”, vertelt Stijn Vandenhende, schepen van sport. “Een kunstgrasterrein is zo goed als altijd bespeelbaar, vergt minder onderhoud en komt hoogwaardig spel ten goede. Samen met Farys planden we de werken in na het seizoen, zodat de clubs er geen hinder van ondervinden. Samen met de sporters en supporters zullen we kunnen uitkijken naar een vernieuwd en verbeterd veld tegen het nieuwe voetbalseizoen”.

Mobiele kleedkamers

Ook de beperkingen van de huidige sporthal laten zich door de groei van de sportclubs voelen. Schepen Stijn: “Er zijn acht groepskleedkamers die we onder de gebruikers van de sporthal en de voetbalploegen moeten verdelen. Om het bezettingsprobleem aan te pakken, plaatsen we twee mobiele kleedkamercontainers die bestemd zijn voor de vele elftallen die we op bezoek krijgen. De containers komen naast het kunstgrasterrein, vlakbij de overige kleedkamers”.

“Het kunstgrasterrein en de mobiele kleedkamers zullen het comfort voor de spelers verbeteren, waardoor ze zich volledig kunnen focussen op hun prestaties op het veld. Deze investeringen zijn cruciaal om onze sportsite te moderniseren en te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige sportvoorzieningen,” besluit de schepen.

Op de gemeentelijke website vind je meer informatie over de voortgang van de werken en eventuele updates.

Gepubliceerd op 14 mei 2024.

Vragen of meer informatie nodig?

sportdienst@pittem.be
051/46 03 80

U kunt ons ook bezoeken op Egemstraat 47, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00
Din
13:30 - 17:00
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00
Don
13:30 - 17:00
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency