Gemeente Pittem zet kinderopvang in de kijker | Pittem

Gemeente Pittem zet kinderopvang in de kijker

Net voor de start van de Week van de Kinderopvang (van 9 tot 15 oktober 2023), plaatst het gemeentebestuur van Pittem de kinderopvanginitiatieven in de gemeente in de kijker. “Kinderen zijn de toekomst en het is onze plicht om ervoor te zorgen dat ze de best mogelijke start in hun leven krijgen. Dat is precies wat de kinderopvang doet en daarom verdienen ze onze waardering en steun,” zegt Annick Debonné, schepen van kinder-, jeugd-, en gezinsbeleid.

Het gemeentebestuur nodigde alle medewerkers van de buitenschoolse kinderopvang, gezins- en groepsopvang uit voor een bijeenkomst op 3 oktober 2023 in zaal Broeders Maristen. Na het netwerkmoment stond een lezing over ‘Meer speelplezier bij je thuis en in de opvang’ door Speelmakers op het programma. Ook (groot)ouders konden aansluiten voor deze lezing. Zo’n twintigtal vertegenwoordigers van de Pittemse kinderopvanginitiatieven waren aanwezig. Het gemeentebestuur verwelkomde ook Elias Mornie die recent een nieuwe gezinsopvang opstartte in de gemeente. Het gemeentebestuur bedankte de medewerkers voor hun dagelijkse inzet met een Pittemse cadeaubon.

Gemeentebestuur Pittem stapt mee in Opvang.Vlaanderen

Het gemeentebestuur besliste recent om in te tekenen op het softwareprogramma van Opvang.Vlaanderen, wat de zoektocht naar kinderopvang voor ouders aanzienlijk makkelijker zal maken. “Momenteel vangt het Lokaal Loket Kinderopvang de vragen van Pittemse of Egemse inwoners naar kinderopvang op, maar met de tool van Opvang.Vlaanderen kunnen ouders zelf kinderopvang opzoeken via een persoonlijke account. De kinderopvanginitiatieven ontvangen en beantwoorden de opvangvragen, dus er is meteen rechtstreeks contact. Gemeente Pittem zal bovendien een eigen pagina hebben met cruciale info voor ouders. Het systeem biedt ook de mogelijkheid om analyses uit te voeren. Zo kunnen we als gemeentebestuur zelf rapporten genereren over het aantal opvangvragen, type vragen, wachttijden enzoverder,” legt schepen Annick Debonné uit. Het softwareprogramma zal eind 2023 live gaan in de gemeente.

Steun voor kinderopvanginitiatieven

Sinds 1 september 2022 organiseert Ferm Kinderopvang met de steun van het gemeentebestuur de voor- en naschoolse kinderopvang in Pittem en Egem. Elke kinderopvang in Pittem en in Egem ontvangt jaarlijks een steunvergoeding en ieder initiatief heeft recht op een start- en uitbreidingsvergoeding. Met deze financiële ondersteuning wil het gemeentebestuur van Pittem verder investeren in een gezins- en kindvriendelijk klimaat in de gemeente, met maximale ontplooiingskansen voor de kinderen.

Vragen of meer informatie nodig?

jeugddienst@pittem.be
051/46 03 62

U kunt ons ook bezoeken op Markt 1, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Din
13:30 - 19:00 (enkel op afspraak)
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Don
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency