Winterbestrijding in Pittem en Egem | Pittem

Winterbestrijding in Pittem en Egem

In de week van 8 januari 2024 rukte onze technische dienst voor een eerste keer dit jaar uit om te strooien op de wegen in Pittem en Egem. De winterperiode vormt dan ook steeds een uitdagend seizoen. Regen, sneeuwbuien, aanvriezende mist en/of ijzel hebben een grote impact op de veiligheid in het verkeer. Daarom moeten we snel beslissingen kunnen nemen. Sinds kort werken we hiervoor samen met een West-Vlaams bedrijf dat zich specialiseert in persoonlijke weerbewaking. Hoe dat precies werkt, lees je hier. 

Weerbewaking in Pittem en Egem

Het gemeentebestuur werkt voor de winterperiode van december 2023 tot en met maart 2024 samen met een weerdienst die lokale weersinformatie bezorgt voor gladheidsbestrijding of het anticiperen op stormweer in de winter. Aan de hand van meteorologisch advies specifiek voor Pittem en Egem, kan onze strooiploeg van de technische dienst gericht en tijdig uitrijden. De weeranalist brengt de ploeg op de hoogte via telefoon, sms en e-mail. Ook wanneer er dringend gestrooid moet worden, ontvangt de dienst een melding. 

Strooiploeg goed uitgerust

  • Om de gemeentewegen opnieuw vrij en berijdbaar te maken, is de strooiploeg uitgerust met een strooiwagen met een sneeuwschuiver.
  • De fietspaden pakt de strooiploeg aan met een zout- en pekelstrooier. 
  • Voetpaden aan de gemeentelijke gebouwen, kerken en begraafplaatsen strooit de dienst manueel. 

 

Wie doet wat? 

  • Groene route: de technische dienst maakt de gemeentewegen vrij en berijdbaar. De totale strooiroute is ongeveer veertig kilometer lang en het duurt een goeie drie uur voordat het volledige traject is afgereden. 
  • Rode route: het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid staat in voor het vrijmaken van de hoofdtoegangswegen (gewestwegen) en secundaire wegen. 
  • We rekenen ook op jouw hulp: iedere inwoner is verplicht om bij sneeuwval of ijzel een veilige doorgang op de stoep voor de woning te garanderen. Let erop dat je de sneeuw niet op de openbare weg schuift. 

Waarom worden bepaalde straten gestrooid en andere niet?

Er moet voldoende verkeersstroom zijn om de werking van het strooizout te garanderen. Bij zeer plaatselijk verkeer heeft strooien dus weinig tot geen effect. 

Vragen of meer informatie nodig?

technischedienst@pittem.be
051/46 03 56 - 051/46 03 57 - 051/46 03 69

U kunt ons ook bezoeken op Markt 1, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Din
13:30 - 19:00 (enkel op afspraak)
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Don
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency