Wil jij onze vrijwillige digihelper worden? | Pittem

Wil jij onze vrijwillige digihelper worden?

Ben je sociaal geëngageerd en help je anderen graag verder met hun digitale vragen? Dan kan je als digihelper het digipunt in Bib Pittem ondersteunen. Je bekijkt samen met de hulpvragers wat ze willen doen en waar ze zelf niet verder kunnen. Je begeleidt hen stap voor stap met het oplossen van de vraag en laat hen zoveel mogelijk zelf doen. Op die manier ondersteun je hen om nadien thuis zelf verder te kunnen. 

Wil je digihelper worden?

Als digihelper ben je handig met de computer en heb je interesse in het digitale, maar een IT-achtergrond is zeker niet vereist. Sociale vaardigheden komen op de eerste plaats. Je helpt af en toe, volgens jouw beschikbaarheid. Wij zorgen voor vormingen en uitwisselingen.

Wat is het digipunt? 

Iedereen digitaal is nog geen realiteit. Zo zijn er nog altijd mensen in onze gemeente die geen computer of internetverbinding hebben. Anderen kunnen niet goed overweg met apps op hun smartphone of programma’s op hun laptop. Soms raken ze de weg kwijt op een website of op online formulieren. Omdat veel dienstverlening tegenwoordig digitaal verloopt, missen zij veel kansen in onze samenleving. Ons digipunt helpt hen weer op weg. Het digipunt gaat elke laatste zondag van de maand tussen 9.30 en 11.30 uur door in Bib Pittem. 

Digitale hulp nodig? Welkom in ons digipunt

Ken of ben jij iemand die digitaal niet zo vaardig is en wat extra hulp of opleiding kan gebruiken? Kom dan gerust langs. Wij helpen je gratis weer op weg. 

Vragen of meer informatie nodig?

bibliotheek@pittem.be
051/46 03 76

U kunt ons ook bezoeken op Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem

Openingsuren

Din
16:00 - 19:00
Woe
14:00 - 17:00
Don
16:00 - 20:00
Zon
09:30 - 11:30

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency