Vernieuwde Wastinefietsroute officieel voorgesteld | Pittem

Vernieuwde Wastinefietsroute officieel voorgesteld

In Lichtervelde presenteerde Westtoer de vernieuwde Wastinefietsroute. De 52,3 km lange route voert je langs de landelijke wegen van Lichtervelde, Ardooie, Pittem en Zwevezele (Wingene). Geniet onderweg van een hoeveterras of een gezellige picknickplek in deze zacht golvende landbouwstreek.

De lancering van de Wastinefietsroute kadert in een volledige herwerking van het recreatieve fietsaanbod in West-Vlaanderen. Voor deze route werd een volledig nieuw traject uitgewerkt. Westtoer speelt nog beter in op de beleving van recreanten dankzij de integratie van nieuwe paden, natuurgebieden en leuke stopplaatsen langs de fietsroutes. In totaal worden 25 nieuwe fietsroutes gelanceerd. Zeven daarvan werden vorig jaar reeds geopend en de Wastinefietsroute is de zesde van 18 nieuwe en vernieuwde fietsroutes die in het voorjaar van 2023 worden voorgesteld. Westtoer organiseert in 2023 een themajaar rond fietsen en wandelen vanuit het nieuwe merk ‘Visit West-Vlaanderen’. Dit is een overkoepelend toeristisch platform dat vooral de fiets- en wandelmogelijkheden en de gastronomische troeven uit West-Vlaanderen presenteert.

“De Wastinefietsroute verkent via landelijke wegen de grondgebieden van Lichtervelde, Ardooie, Pittem en Zwevezele, een deelgemeente van Wingene. Deze landbouwstreek was niet altijd zo vruchtbaar als vandaag. Tot in de 18de eeuw vond je hier vooral woeste, onontgonnen gronden met hier en daar een visvijver waar vis gekweekt werd voor de steden. Enkele van die vijvers vind je nog terug in Provinciedomein ’t Veld in Ardooie. Andere bezienswaardigheden op de route zijn de Huwynsbossen in Lichtervelde, waar je geniet van een mooi vergezicht en kinderboerderij Den Ast. Langs het traject liggen ook enkele hoeveterrassen waar je streeklekkers kan proeven en gezellige picknickplekken waar het zalig vertoeven is”, aldus Sabien Lahaye-Battheu voorzitter Westtoer en gedeputeerde voor Toerisme.

De route wordt bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en kent startpunten aan het Marktplein van Ardooie, Toerisme Pittem, de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde en het Marktplein van Zwevezele. Aan deze vier startpunten staat telkens een startbord.

Alle herwerkte routes worden als ‘bewegwijzerde suggestieroute‘ geïntegreerd op de fietsnetwerkkaarten. Van deze routes zal er geen aparte folder meer verschijnen. De fietsnetwerkkaarten met de suggestieroutes zijn vanaf eind maart te koop in de webshop van Westtoer shop.westtoer.be en partners (diensten voor toerisme, bezoekerscentra, boekhandels, etc.).

Via de website van Visit West-Vlaanderen vind je alle informatie over deze nieuwe fietsroute terug en kan er een gratis pdf-bestand met routekaart en gpx-bestand van het traject worden gedownload.

Vragen of meer informatie nodig?

toerisme@pittem.be
051/46 03 51

U kunt ons ook bezoeken op Markt 1, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Din
13:30 - 19:00 (enkel op afspraak)
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Don
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency