Terugblik netwerkavond Huis van het Kind | Pittem

Terugblik netwerkavond Huis van het Kind

Het Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties en diensten die zich inzetten voor het welzijn van kinderen en gezinnen. Sinds 2019 bundelen de gemeenten Meulebeke, Pittem, Ruiselede en Wingene de krachten om ouders met vragen over opvoeden en opgroeien te kunnen helpen of door te verwijzen naar de juiste organisaties. Het Huis van het Kind is er voor alle kleine en grote kinderen, hun ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken.

Om het samenwerkingsverband te versterken en de dienstverlening nog beter af te stemmen op de noden van de kinderen en gezinnen, zoekt het Huis van het Kind Meulebeke, Pittem, Ruiselede en Wingene nieuwe, lokale partners. Het intergemeentelijke Huis van het Kind werkt samen met onder andere kinderopvanginitiatieven, scholen, Gezinsbonden, CLB en zelfs huisartsen, gynaecologen en apothekers. “Iedereen die zich inzet voor een betere toekomst voor kinderen en gezinnen in onze regio is welkom,” zegt Sara Kesteloot, brugfiguur en aanspreekpunt Huis van het Kind Meulebeke.

Lerend netwerkmoment

Om de samenwerking en uitwisseling tussen de partners te versterken, organiseert het Huis van het Kind een jaarlijks netwerkmoment. Huis van het Kind Pittem nam op 21 november 2023 de organisatie op zich: “Tijdens de laatste netwerkavond vonden er voorstellingen plaats over de thema’s meertaligheid binnen de vereniging/organisatie, menstruatie-armoede en schaamte, rouw en verlies en vrijetijdsactiviteiten. De voorstellingen zijn telkens gericht op het delen van kennis, ervaringen en best practices. Zo geven we onze partners de kans om nieuwe, creatieve inzichten te krijgen en ideeën uit te wisselen”, vertelt Lisa Karimjee, aanspreekpunt van het Huis van het Kind Pittem.

Wie lokale partner wil worden van het intergemeentelijke Huis van het Kind Meulebeke, Pittem, Ruiselede en Wingene, kan contact opnemen met Sara Kesteloot op het e-mailadres huisvanhetkind@meulebeke.be of op het telefoonnummer 051 54 13 46.

Vragen of meer informatie nodig?

huisvanhetkind@pittem.be
0475/86 03 12

U kunt ons ook bezoeken op Koolskampstraat 46, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00 (enkel op afspraak)
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Din
13:30 - 19:00 (enkel op afspraak)
Woe
09:00 - 12:00 (enkel op afspraak)
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Don
09:00 - 12:00 (enkel op afspraak)
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Vrij
09:00 - 12:00 (enkel op afspraak)

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency