Pittem geeft startschot voor digitaal loket kinderopvang

Het gemeentebestuur van Pittem lanceert een digitaal loket voor kinderopvang. Vanaf nu kunnen de (toekomstige) ouders in Pittem en Egem alle beschikbare opvangmogelijkheden in de gemeente en in de ruimere regio digitaal opzoeken en meteen een aanvraag versturen bij verschillende kinderopvanginitiatieven.

Het gemeentebestuur van Pittem werkt hiervoor samen met het initiatief Opvang.Vlaanderen dat ondertussen al van meer dan 120 gemeenten in Vlaanderen de kinderopvanginitiatieven voor baby’s en peuters (0 tot en met 3 jaar) bundelt. “Opvang vinden voor je baby of peuter is niet eenvoudig. De plaatsen zijn schaars en de zoektocht bezorgt de ouders enorm veel stress. Met het online lokaal kinderopvangloket willen de gemeentelijke jeugddienst en het Huis van het Kind Pittem de ouders helpen en begeleiden in hun zoektocht. Dankzij het digitaal loket kinderopvang kunnen (toekomstige) ouders zich richten tot één centraal punt en hoef je dus niet langer elke kinderopvang afzonderlijk te contacteren. Zo wordt kinderopvang zoeken in Pittem kinderspel.” vertelt Annick Debonné, schepen van kinder-, jeugd- en gezinsbeleid.

Digitaal en fysiek loket

In 2021 startte het gemeentebestuur van Pittem een erkend Lokaal Loket Kinderopvang op in het gemeentehuis bij de jeugddienst. Dat is een centraal infopunt voor ouders die op zoek zijn naar kinderopvang. “Daar komt vanaf nu een digitaal loket bij, maar om iedereen gelijke kansen te geven, kan je ook nog steeds terecht bij het Lokaal Loket Kinderopvang bij de jeugddienst. Cliënten van het Sociaal Huis kunnen terecht bij het Huis van het Kind (in het Sociaal Huis) voor opvangvragen. Ouders die minder behendig zijn met computers of geen internettoegang hebben, krijgen hier persoonlijke begeleiding van onze medewerkers”, besluit schepen Annick Debonné.

Hoe werkt het digitaal loket?

Op de gemeentelijke website www.pittem.be/kinderopvang vind je alle info over het kinderopvangloket. Daar kan je ook meteen doorklikken naar het digitaal loket. Je vindt er een overzicht van alle opvanginitiatieven in de buurt en je kan meteen een aanvraag indienen en opvolgen. Hiervoor moet je eerst een persoonlijk profiel aanmaken. Hoe je dat doet, lees je in de startersgids

Vragen of meer informatie nodig?

jeugddienst@pittem.be
051/46 03 62

U kunt ons ook bezoeken op Markt 1, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Din
13:30 - 19:00 (enkel op afspraak)
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Don
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Cookieverklaring - Privacyverklaring - Sitemap - Cookie instellingen

Website door Ntriga.Agency