Is het luiertje te klein? Maak een ander kleintje blij

Vanaf nu vind je op vijf locaties in Pittem en Egem een luierbank voor ongebruikte luiers. Het gemeentebestuur van Pittem wil met dit nieuwe initiatief de gezinnen in de gemeente die het financieel moeilijk hebben, ondersteunen. Onder het motto ‘Is het luiertje te klein, maak een ander kleintje blij’ roept het gemeentebestuur haar inwoners op om ongebruikte luiers te deponeren in de daarvoor bestemde boxen aan het Sociaal Huis, Bibliotheek Pittem en de opvanglocaties van Buitenschoolse Kinderopvang Ferm in De Fontein, basisschool Pit in Pittem en De Akker in Egem.

De luierbank van Pittem is een samenwerking tussen Huis van het Kind Pittem, De Kapstok en het Sociaal Huis (OCMW Pittem). Het is de bedoeling om luieroverschotten te verzamelen om daarna her te verdelen aan Pittemse en Egemse gezinnen in kwetsbare situaties. “Luiers zijn een noodzakelijke, maar vaak dure uitgave voor gezinnen. Door de ingezamelde luiers opnieuw aan te bieden aan een voordelig tarief, helpen we om die financiële last voor gezinnen in ieder geval al wat te verlichten,” zegt Annick Debonné, schepen van armoedebestrijding.

Herverdeling van de luiers via De Kapstok op doorverwijzing van het Sociaal Huis

De verdeling van de luierpakketten gebeurt steeds via De Kapstok na doorverwijzing van de sociale dienst van het Sociaal Huis (OCMW Pittem). Om gebruik te maken van de luierbank zal de aanvrager aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Een doorverwijzing kan via het Sociaal Huis of Kind en Gezin. “Bij toekenning ontvangen de gezinnen een MijnLuierkaart. Met die kaart kunnen ze maximaal twee pakketten per kind per maand aankopen aan 1 euro per pakket”, vertelt schepen Annick.

Steun de luierbank

Heb je geen luiers op overschot die je kan deponeren, maar wil je de luierbank toch een duwtje in de rug geven? Dan kan door een financiële bijdrage op de luierrekening: BE55 0910 2288 3844. Inwoners kunnen voor meer informatie terecht bij Huis van het Kind Pittem, het aanspreekpunt voor ouders met vragen rond opvoeden en opgroeien: huisvanhetkind@pittem.be of 0475 86 03 12.

Vragen of meer informatie nodig?

huisvanhetkind@pittem.be
0475/86 03 12

U kunt ons ook bezoeken op Koolskampstraat 46, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00 (enkel op afspraak)
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Din
13:30 - 19:00 (enkel op afspraak)
Woe
09:00 - 12:00 (enkel op afspraak)
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Don
09:00 - 12:00 (enkel op afspraak)
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Vrij
09:00 - 12:00 (enkel op afspraak)

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Cookieverklaring - Privacyverklaring - Sitemap - Cookie instellingen

Website door Ntriga.Agency