Gemeente Pittem viert 25 jaar bibliotheek

Op 25 april 1999 opende de Bibliotheek van Pittem haar deuren in het gebouw van de voormalige Broeders Maristenschool. Dit jaar viert het gemeentebestuur van Pittem het zilveren jubileum met een verjaardagsfeestje met een stukje taart op zondag 21 april 2024 tijdens de openingsuren van de bibliotheek (09.30 – 11.30 uur).

Stuur een verjaardagskaart naar de bib

“Om deze mijlpaal op gepaste wijze te vieren, roepen we onze inwoners op om een verjaardagskaart te sturen naar de bibliotheek vóór 21 april 2024. We kijken ernaar uit om de persoonlijke verhalen en anekdotes over de bibliotheek te lezen. Iedereen is welkom op het verjaardagsfeest waar we de kaartjes ook zullen uitstallen zodat iedereen kan delen in de vreugde”, zegt Heidi Lievrouw, schepen van cultuur en bibliotheek.

De geschiedenis van de bibliotheek is verweven met die van Pittem zelf. Na aanpassingswerken vond de bibliotheek - die toen in de Eikeldreef gevestigd was - een thuis in het voormalige schoolgebouw van de Broeders Maristen, waar het al een kwarteeuw het toevluchtsoord is voor literatuur en cultuur. “Het aanbod is de laatste jaren sterk gegroeid. Zo kan je ondertussen ook gezelschapsspellen en e-boeken lenen. De bibliotheek wordt ook meer en meer een ontmoetingsplek met de scrabblepartijtjes en de breiclub die afwisselend elke donderdagnamiddag doorgaan. Elke laatste zondag van de maand organiseren we bovendien het repaircafé met plantenasiel, naaiatelier en sinds kort ook een digipunt waar inwoners met digitale vragen terecht kunnen bij een digihelper. In de Broeders Maristenzaal op de bovenverdieping – de voormalige studiezaal van de school – organiseren onze lokale verenigingen vaak lezingen, workshops of andere bijeenkomsten”, legt schepen Heidi uit.

Terug in de tijd

Op de officiële opening 25 jaar geleden werden toespraken gehouden door ereburgemeester Ivan Delaere, voorzitter Ward Pollet van de bibliotheekraad (Beheersorgaan POB) en de toenmalige minister van cultuur, gezin en welzijn. Het toenmalige bibliotheekpersoneel bestond uit bibliothecaris Raf Lammertyn, Ludwina Bettens en Magda Vanderbeken.

 

Vragen of meer informatie nodig?

bibliotheek@pittem.be
051/46 03 76

U kunt ons ook bezoeken op Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem

Openingsuren

Din
16:00 - 19:00
Woe
14:00 - 17:00
Don
16:00 - 20:00
Zon
09:30 - 11:30

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Cookieverklaring - Privacyverklaring - Sitemap - Cookie instellingen

Website door Ntriga.Agency