Gemeente Pittem geeft het startschot voor Zotte Maandag 2024 | Pittem

Gemeente Pittem geeft het startschot voor Zotte Maandag 2024

Op vrijdag 19 april 2024 gaven het gemeentebestuur van Pittem en het Zotte Maandagcomité samen met de lokale verenigingen en buurtcomités het startschot voor Zotte Maandag 2024. 150 inwoners tekenden present om het officiële begin van de feesten bij te wonen. Die avond maakte het gemeentebestuur ook de gastvedette bekend. Niemand minder dan acteur en West-Vlaming Wim Willaert zal op maandag 15 juli 2024 naar Pittem afzakken om de feesten van dichtbij mee te maken.

Vanaf 2024 geen confetti meer in de feeststoet

Het gemeentebestuur maakte op de Kick-off ook enkele nieuwe maatregelen bekend: vanaf 2024 is het gooien van confetti niet langer toegestaan en dit over het volledige parcours van de feeststoet. “Met dit verbod willen we de feesten milieuvriendelijker maken. De dagen na Zotte Maandag is het een hels karwei om de straten te vegen en dat is anno 2024 niet langer te verantwoorden”, legt burgemeester Denis Fraeyman uit.

Subsidie voor herbruikbare bekers

Het gemeentebestuur van Pittem leeft ook het verbod op wegwerpmateriaal voor eten en drank na zoals bepaald in het Vlaams Reglement voor duurzaam beheer van Materialenkringlopen en Afvalstoffen (Vlarema) dat in 2023 werd aangescherpt. “Om lokale verenigingen en horecazaken te ondersteunen in de omschakeling naar herbruikbare bekers en cateringmateriaal, voorzien we een eenmalige subsidie die kan oplopen tot 250 euro en tot 50% van de huur- of aankoopkosten voor herbruikbaar materiaal dekt. Zo zetten we maximaal in op een duurzame Zotte Maandag en herleiden we de afvalberg tijdens de feesten tot een minimum”, zegt burgemeester Denis Fraeyman.

Inschrijvingen voor de feeststoet op Zotte Maandag zijn geopend!

Zotte Maandag is de hoogdag van de 14-daagske Godelievekermis in Pittem. Traditiegetrouw huldigen Pittemse en Egemse verenigingen of straatcomités de deken van de Sint-Elooisgilde in een wervelende feeststoet. Dit jaar valt die eer de beurt aan landbouwer Hans Vandewalle. “Vorig jaar konden we rekenen op 29 deelnemende verenigingen of delegaties, waarvan 23 praalwagens afgewisseld met groepjes feestvierders en muzikanten. We zijn benieuwd wat de komst van eregast Wim Willaert en deken Hans Vandewalle teweeg zal brengen in de stoet. We hopen er in ieder geval samen met onze inwoners weer een fantastisch feest van te maken,” besluit burgemeester Denis Fraeyman.

Geïnteresseerde Pittemse en Egemse verenigingen, straatcomités of andere delegaties van buiten de gemeente kunnen zich tot en met 16 juni 2024 inschrijven voor de feeststoet via de website van Zotte Maandag.

Meer informatie en inschrijven feeststoet 2024: www.zottemaandag.be

 

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency