Fikse beloning voor Pittemse jeugdverenigingen die ‘Operatie Proper’ voltooiden

Drie Pittemse jeugdverenigingen namen tijdens het werkingsjaar 2023-2024 de uitdaging ‘Operatie Proper’ op, een project van Mooimakers (Ovam) waarbij scholen en verenigingen uitgedaagd worden om in actie te komen voor meer openbare netheid.  Jeugdverenigingen KAJ-16, Chiro ’t Kartouchke en KSA Pittigem zetten zich het afgelopen jaar in op het aanpakken van zwerfvuil en nemen nu samen een beloning van 2.250 euro in ontvangst.  

KAJ-16, Chrio ’t Kartouchke en KSA Pittigem namen tijdens het werkingsjaar 2023-2024 de handschoen letterlijk en figuurlijk op. Elke vereniging ruimde de eigen terreinen en omgeving op en organiseerde groepsactiviteiten in het thema van ‘Operatie Proper’. “Met themaspelen zoals een containerparkspel, een afvalklopjacht en afvalstraatrace lieten de jeugdverenigingen zich van hun creatiefste kant zien. Op een speelse manier leerden de leden beter sorteren, stelden ze samen een vuilnisbakkenplan op en zorgden ze voor een beurtrol voor het opruimen na activiteiten”, klinkt het bij de milieudienst die de acties via de website van Mooimaker kon opvolgen.

Schrijf in voor Operatie Proper vanaf 16 augustus

Ook volgend jaar vindt het project ‘Operatie Proper’ opnieuw plaats. Het gemeentebestuur van Pittem roept geïnteresseerde scholen en verenigingen op om zich in te schrijven vanaf 16 augustus 2024 tot uiterlijk 31 oktober 2024. Meer informatie vind je op https://mooimakers.be/operatie-proper of bij de gemeentelijke milieudienst.

Gepubliceerd op 4 juli 2024.

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Cookieverklaring - Privacyverklaring - Sitemap - Cookie instellingen

Website door Ntriga.Agency