Buurtwerker digitale inclusie aan de slag in Pittem | Pittem

Buurtwerker digitale inclusie aan de slag in Pittem

Sinds 14 februari 2024 is San Maes gestart als buurtwerker digitale inclusie bij het gemeentebestuur van Pittem. De buurtwerker richt zich op Pittem- en Egemnaren in kwetsbare situaties die botsen op digitale drempels zoals online formulieren invullen, digitaal bankieren, afspraken maken, inloggen met itsme®, Tax-on-web invullen en andere digitale dienstverlening of begeleiding bij de werking van allerlei overheidswebsites.  

“Iedereen digitaal is nog geen realiteit. Zo zijn er nog altijd mensen in onze gemeente die geen computer of internetverbinding hebben. Anderen kunnen niet goed overweg met apps op hun smartphone of programma’s op hun laptop. Soms raken ze de weg kwijt op een website of op online formulieren. Omdat veel dienstverlening tegenwoordig digitaal verloopt, missen zij veel kansen in onze samenleving. Als gemeente willen we daar komaf mee maken. Wie niet (meer) kan volgen, moeten we helpen en ondersteunen om de nodige digitale vaardigheden te verbeteren”, zegt Annick Debonné, schepen van sociale zaken.

Samenwerkingsproject tussen de gemeenten en DVV Midwest

Er werd een samenwerkingsproject opgezet tussen de gemeenten Tielt, Meulebeke, Wingene, Ruiselede, Pittem, Ledegem en DVV Midwest. Vanuit de subsidies voor maatschappelijke integratie zet elke gemeente in op digitale inclusie voor de meest kwetsbaren. Buurtwerker San Maes werkt zowel voor het gemeentebestuur van Pittem als van Ledegem. “San zal via huisbezoeken of in het sociaal huis, in samenwerking met welzijnsorganisaties, 1-op-1 begeleiding voorzien. Onder de noemer ‘Koffie & Cookies’ organiseren we ook groepsmomenten waar mensen vrij in en uit  kunnen lopen om een vraag te stellen over een bepaald digitaal probleem. Deze momenten zullen gekoppeld worden aan bestaande activiteiten die in Pittem doorgaan. Naast de reeds bestaande initiatieven met vrijwillige digihelpers in het digipunt in bibliotheek Pittem en een ruimer aanbod van digilessen is dit nog een extra pijler in onze ambitie om iedereen digitaal mee te krijgen”, legt schepen Annick uit.

Inwoners van Pittem en Egem kunnen de buurtwerker bereiken via:

Vragen of meer informatie nodig?

info@ocmwpittem.be
051/61 00 60

U kunt ons ook bezoeken op Koolskampstraat 46, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00 (enkel op afspraak)
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Din
09:00 - 12:00 (enkel op afspraak)
13:30 - 19:00 (enkel op afspraak)
Woe
09:00 - 12:00 (enkel op afspraak)
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Don
09:00 - 12:00 (enkel op afspraak)
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Vrij
09:00 - 12:00 (enkel op afspraak)

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency