Beveilig je fiets met mybike | Pittem

Beveilig je fiets met mybike

Fietsdiefstal komt steeds vaker voor. Dat kan voor sommige mensen een reden zijn om niet (meer) of minder vaak te fietsen. De federale overheid en de drie gewesten hebben daarom de handen in elkaar geslagen om een nieuw uniform systeem uit te werken tegen fietsdiefstal. Alle informatie van je fiets komt via dit systeem in een centraal register te staan. Dit maakt het fietsdieven moeilijker om te bewijzen dat zij de eigenaar zijn van een gestolen fiets.

Registratie en gratis anti-fraude sticker

Mybike is gratis en richt zich tot iedereen die in België woont. Fietsers kunnen een gratis anti-fraude sticker met een unieke code aanvragen die op het frame van de fiets wordt aangebracht. De sterkte van dit systeem is dat het fietsen koppelt aan de informatie van een geverifieerde eigenaar in een nationale database (via bijvoorbeeld itsme® of eID).

Fietsers die al een gravure of een ander type registratie (serienummer, VeloPass, Bromptonnummer, enz.) hebben, kunnen deze gegevens ook invoeren in hun mybike-account. Dit zal de veiligheid van hun fiets verder verhogen.

Bij de aankoop van een tweedehandsfiets of wanneer een gestolen fiets gevonden wordt, kan je de QR-code op de fiets scannen om na te gaan of die gestolen is. De eigenaar kan anoniem worden gecontacteerd.

Meer weten?

Wil je graag meer weten over mybike? Bezoek de website op http://mybike.belgium.be.

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency