Aanplant geboortebos in de Gentsemeersweg | Pittem

Aanplant geboortebos in de Gentsemeersweg

Het gemeentebestuur van Pittem verwelkomt samen met de Gezinsbonden van Pittem en Egem de nieuwgeborenen in de gemeente met de aanplant van een geboortebos. Op zondag 26 november 2023, tussen 10.00 en 11.00 uur, plantten ze samen met de kersverse ouders, de kringloopkrachten en de milieuraad jonge boompjes ter ere van de 77 kinderen die geboren zijn tussen 1 september 2022 en 31 augustus 2023. De plaats van aanplant is de Gentsemeersweg, een nieuwe groene site in de gemeente die volop in ontwikkeling is.

Dit jaar kiezen de verschillende partners ervoor om een geboortebos van zo’n honderdtal bomen aan te planten. De Gentsemeersweg is daarvoor de uitgelezen plek: “Dit jaar planten we aan op de nieuwe groensite aan de Gentsemeersweg, aan de zuidgrens van het perceel. Het kleine, nieuwe bos is perfect om de mooie site landschappelijk meer in te kleden en visueel beter af te sluiten van de spoorweg. Bij de vorige aanplantingen ter ere van onze allerjongste inwonertjes, plantten we telkens één soort. Voor de aanplant van het bos, kozen voor een mix van inheemse, sterke en bloeiende bosplanten die een meerwaarde geven aan het landschap en de biodiversiteit, zoals sleedoorn, wilde kardinaalsmuts, sporkehout, gelderse roos, veldesdoorn, vogelkers, boskers en gele kornoelje. Bij een bos hoort dan ook een duurzaam bord met de vermelding van de namen en geboortedata van alle kinderen aan wie het geboortebos is opgedragen”, vertelt Stijn Vandenhende, schepen van milieu, klimaat en duurzaamheid.

Mooie herinnering voor de gezinnen en investering in de toekomst van de Gentsemeersweg

“De aanplant van geboortebomen symboliseert niet alleen de groei van deze jonge levens, maar ook het belang van duurzaamheid en verbondenheid met de natuur. Deze bomen zullen in de komende jaren gedijen, net zoals de kinderen die ze vertegenwoordigen. De aanplant van het geboortebos is voor de ouders bovendien een hele mooie herinnering. Eens de site helemaal opgeknapt is, hopen we dan ook dat de Pittemse en Egemse gezinnen hun weg vinden naar de Gentsemeersweg om te verpozen”, klinkt het bij Killy Haezebrouyck en Dries Biesbrouck, de voorzitters van respectievelijk Gezinsbond Pittem en Gezinsbond Egem.

Na de aanplant, boden de Gezinsbonden een drankje aan. Alle ouders kregen ook een boompje mee naar huis die ze zelf mogen uitkiezen uit de 8 verschillende soorten. De milieudienst stond paraat om de gezinnen meer info te geven over de soort en de waarde voor de natuur.

Vragen of meer informatie nodig?

milieudienst@pittem.be
051/46 03 55 - 051/46 03 56

U kunt ons ook bezoeken op Markt 1, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Din
13:30 - 19:00 (enkel op afspraak)
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Don
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)

Copyright 2024 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency