Werken Pittemstraat (grondgebied Meulebeke) | Pittem

Werken Pittemstraat (grondgebied Meulebeke)

Wegenwerken Pittemstraat (Meulebeke) aansluitend op de Meulebekestraat (Pittem)

De Pittemstraat is een drukke verbindingsweg tussen Meulebeke en Pittem waar je 70 km per uur mag rijden. In Pittem werd het fietspad reeds aangelegd in 2018. Om de veiligheid en het fietscomfort te verhogen wordt er ook in Meulebeke langs één zijde een dubbelrichtingsfietspad aangelegd van 2,5 meter breed. Na de voltooiing van deze werken ligt er een veilige fietsverbinding tussen Meulebeke en Pittem.

Vanaf oktober 2021 starten de riolerings- en wegenwerken. Er is dan geen doorgaand verkeer meer mogelijk in beide richtingen uitgezonderd plaatselijk verkeer (bewoners en leveranciers).

Voor vragen i.v.m. deze werken kan je contact opnemen met de technische dienst van de gemeente Meulebeke via 051/48.80.80 of mail naar technische.dienst@meulebeke.be. 

Alle info over deze werken kan je vinden op de website van gemeente Meulebeke.  

Snelheids- en tonnagebeperking in de Vijfstraat naar aanleiding van de werken in de Pittemstraat   

In de Vijfstraat in Pittem geldt tijdelijk een snelheidsbeperking van 50 km/u. Zwaar vrachtverkeer mag de straat niet langer inrijden. De snelheids- en tonnagebeperking komt er naar aanleiding van de werken in de Pittemstraat.  

Onveilige verkeerssituatie in de Vijfstraat  

Door de werken aan de Pittemstraat is er sinds oktober 2021 geen doorgaand verkeer mogelijk in beide richtingen. Dit zorgt voor meer verkeer in de Vijfstraat, een landelijke straat die vanaf de Ringlaan (N37) zuidwaarts loopt tot over de grens met gemeente Meulebeke.

Om de onveilige verkeerssituatie in de Vijfstraat aan te pakken, beslissen de gemeentebesturen van Pittem en Meulebeke in overleg met de bevoegde politiezones om de volgende beperkingen in te voeren:

  • Tonnagebeperking van 3,5 ton
  • Snelheidsbeperking van 50 km/u

Beide beperkingen in de Vijfstraat gelden tijdens de volledige duur van de werken.  

Hoe rijd ik naar Meulebeke?

Automobilisten en zwaar vrachtverkeer worden sinds het begin van de werken omgeleid via de Brugsesteenweg. Via de Grote Roeselarestraat en Veldstraat rijd je richting centrum Meulebeke. De omleiding is aangeduid met oranje wegwijzers.

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency