Uitgebreide werken Egemsesteenweg | Pittem

Uitgebreide werken Egemsesteenweg

In september starten de provincie West-Vlaanderen, Aquafin en stad Tielt ruime werken in de Egemsesteenweg op het grondgebied van Tielt. Er worden volwaardige fietspaden gerealiseerd in combinatie met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en de heraanleg van de rijweg, parkeerstroken en voetpaden. Het geheel wordt afgewerkt met snelheidsremmende elementen en groentoetsen.

Omleiding

De werken hebben invloed op de verkeersdoorstroming tussen Tielt en Egem. Om de veiligheid in de Egemsesteenweg te garanderen, wordt tussen huisnummer 98 en het kruispunt met de Ringlaan eenrichtingsverkeer ingevoerd met verplichte rijrichting naar Tielt.

Voor fietsers richting Egem is een alternatieve fietsroute voorzien via de Fonteine-, Hond-, Hoogserlei- en Nachtegaalstraat.  

De omleiding voor gemotoriseerd verkeer verloopt via de Pittemsesteenweg (N37), op grondgebied Pittem via Tieltstraat (N37), Ringlaan (N37) en Brugsesteenweg (N50) en in Wingene via kruispunt ‘Hille’, Wingene- en Hillesteenweg (N37) en Egemsestraat. En ten slotte in Egem zelf via de Wingense- en Turkeijensteenweg.

De werken zullen een hele tijd duren. De Watergroep start op 6 september met boringen voor de aanleg van de nutsleidingen. Die fase van de werken is afgerond uiterlijk op 23 december van dit jaar. De eigenlijke wegenwerken starten dan in 2022. 

Voor meer informatie kan je terecht bij onze collega's van stad Tielt:

Ruimtelijke Omgeving - Mobiliteit

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency