Algemene info | Pittem

Algemene info

We plaatsen nog eens alle informatie op een rijtje. Zo weten jullie perfect welke regels er nageleefd moeten worden tijdens deze aangepaste vakantiewerking.

Zit je nog steeds met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren via sportdienst@pittem.be of jeugddienst@pittem.be

Algemene info vakantieaanbod zomer 2020

Het vakantieaanbod staat op punt voor deze zomer en is aangepast aan de huidige maatregelen tegen het Coronavirus opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad en de overheid.  

Bubbel per week 

Een kind kan per week slechts deel uitmaken van 1 bubbel van 50 kinderen. Een kind kan dus de ene week naar het speelplein gaan, de volgende week naar een sportkamp en de week daarna naar de buitenschoolse kinderopvang. Binnen dezelfde week kan een kind niet wisselen tussen verschillende vakantiewerkingen.  

Er is bijgevolg geen voor- en naopvang tussen de speelpleinwerking, de sportkampen en de buitenschoolse kinderopvang Ferm!    

Wie kan deelnemen 

Bedoeling is dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren vanuit het recht op spelen, op vrije tijd, participatie en engagement kunnen deelnemen. Het is wel van belang dat we bepaalde risicogroepen ook beschermen zodat we geen gezondheidsrisico’s nemen. 

Risicogroepen

Experten schuiven een lijst met risicogroepen naar voor. Indien een kind/jongere deel uitmaakt van een risicogroep hebben ouders de verantwoordelijkheid om ons dit te melden. Bij twijfel zal er voorafgaandelijke toestemming van huisarts nodig zijn om te kunnen deelnemen aan het aanbod.    

Ziekte

Kinderen en jongeren die ziek zijn of waren (symptomen in de voorbije 3 dagen) kunnen niet deelnemen aan het aanbod. Breng ons hiervan zo snel mogelijk op de hoogte!

Medische fiche

Vul voor de deelname aan de speelplein-, tienerwerking en sportkamp de medische fiche in. Ook indien er iets wijzigt, gelieve dit aan te passen in het online formulier.

Spelen, bewegen en sporten op eigen terrein 

De maximale capaciteit van onze terreinen, infrastructuur en locatie wordt ingezet.  Er wordt zoveel mogelijk gespeeld op onze eigen locatie, d.w.z. dat er geen uitstappen en workshops plaats zullen vinden. Hygiëne zal van uiterst belang zijn, zowel bij de kinderen, begeleiding, als op vlak van infrastructuur.    

Reserveren = betalen bij jeugd- en sportactiviteiten 

Voor de sport- en jeugdactiviteiten (sportkampen, speelplein- en tienerwerking) wordt er voor een volledige periode (meestal een week) gereserveerd en op voorhand ingeschreven, d.w.z. dat er NIET geannuleerd kan worden. Nadien ontvang je een factuur.

Er is enkel terugbetaling mogelijk: 
- indien je kind ziek is en hiervoor een ziektebriefje kan vertonen of overmacht. 
- annuleringen kunnen ten laatste op 29 juni.    

Inschrijven 

Inschrijven kan vanaf donderdag 11 juni 2020 om 19.00 uur via de webshop. Als je je inschrijving correct hebt afgerond, ontvang je een e-mail ter bevestiging. Ben je al geregistreerd, dan kan je gewoon aanmelden en meteen inschrijven via onze webshop.

Voor sommige activiteiten is het aantal deelnemers beperkt. Is de activiteit volzet, dan kan je inschrijven op een wachtlijst. Wanneer iemand annuleert, nemen we contact op met wie bovenaan de wachtlijst staat.  Heb je vragen, laat het ons weten: sportdienst@pittem.be, jeugddienst@pittem.be of bko.pittem@samenferm.be  

Striktere maatregelen voor +12 

+12 mag je aanzien als volwassenen.  Zij pakken het virus sneller op, geven het makkelijker door. 

Daarom gelden er striktere maatregelen voor +12:
- Contact niet stimuleren (= afstand houden, geen GSM doorgeven...) 
- Intensief contact zeker vermijden (= zeker niet aan elkaars gezicht zitten > niet schminken of insmeren / spelletjes als 'vleeshoop' speel je niet.) 
- Bij wondverzorging dragen tiener en verzorger beiden verplicht een mondmasker.   

Breng- en haalmomenten

Ouders zullen de locaties (sporthal, jeugdlokalen De Magneet, De Fontein en De Plaatsmolen) niet kunnen betreden.  

- Bij de breng- en haalmomenten dragen volwassenen en + 12-jarigen een mondmasker. Het bedekken van neus en mond met een sjaal of bandana kan ook. 

- Breng en haal uw kind alleen, bij voorkeur steeds dezelfde persoon.

Belang van maatregelen

Wij willen de ouders nogmaals erop wijzen dat kinderen geen gebruik kunnen maken van een verschillend vakantieaanbod in dezelfde week! Dit is van uiterst belang om superverspreiders te voorkomen! In dezelfde week kunnen kinderen niet naar de voetbaltraining én naar het sportkamp én naar de vakantieopvang. Als een kind besmet is, dan moeten alle personen in deze bubbels 14 dagen in quarantaine. Gebruik als ouder je gezond verstand, het virus is nog aanwezig, we dienen met alles voorzichtig om te springen. Check hier de samenvatting van de maatregelen voor de zomer 2020. 

Vakantiebestemmingen met code rood en oranje

Ondertussen blijft de situatie rond corona zich verder ontwikkelen. Ouders kregen het perspectief om weer op vakantie te gaan. We geven graag nog even mee hoe de vork precies aan de steel zit op dit moment: 

- Als de deelnemer uit een rood gebied terugkomt, geldt verplichte quarantaine (14 dagen) en dient deze dus gerespecteerd te worden. De deelnemer kan in dit geval dus tijdens de quarantaineperiode niet deelnemen aan de activiteiten (speelplein-, tienerwerking, sportkampen en Ferm BKO).

- Bij de oranje gebieden: voor kinderen die in deze coronatijden terugkeren uit 'oranje gebieden' wordt DAN TOCH EEN CORONATEST EN QUARANTAINE 'gevraagd'.

- Groen = het kind kan deelnemen zonder problemen.

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency