Wandel- en fietstips in "Coronatijd" | Pittem

Wandel- en fietstips in "Coronatijd"

10 praktische richtlijnen voor veilig bewegen, trainen en sporten tijdens de corona-periode

  1. Als je nu pas begint met sporten of bewegen, bouw je het dan heel langzaam op.
  2. Beweeg, train of sport, maar kalm aan: niet intensief en niet te lang aan één stuk.
  3. Doe je normaal duurinspanningen, kies dan nu voor intervalactiviteiten
  4. Oefen wanneer het kan in de open lucht (buiten, tuin, koer, balkon…)
  5. Binnen sporten of bewegen is nog altijd veel beter dan niet bewegen
  6. Sport nu bij voorkeur in je eentje (of beperk je tot je huisgenoten of 1 niet-huisgenoot)
  7. Kom je tijdens het sporten in de buurt van anderen, hou dan anderhalve meter afstand en doe geen high fives of handshakes. 
  8. Doe niets samen in de marge van je sportactiviteit: niet samen met de auto naar de sportactiviteit, niet samen omkleden, …
  9. Raak alleen je eigen materiaal aan: gebruik je eigen drinkbus en handdoek, maar ook alleen persoonlijk sportmateriaal als een pallet, racket, bal, fiets, step, …
  10. Sport niet als je ziek bent, ook niet individueel. Onthoud ook dat je na koorts niet meteen weer mag sporten, maar nog evenveel dagen moet rusten als dat je koorts hebt gehad. Na bv. 3 dagen koorts begin je dus pas op dag 7 weer te sporten.

Blijf bewegen en sporten dus, maar laat je niet verleiden plots intensievere dingen te gaan doen. Als je het volgens deze richtlijnen doet, zal het je weerstand ten goede komen en ben je weer wat beter gewapend tegen het Corona-virus.

Hou je gezond, blijf sporten/bewegen.

Trage wegenwandeling (7km) Egem

De gemeente herwaardeert sinds een tweetal jaar een aantal trage wegen. Zo wordt de Kapellevoetweg (tussen Hoogrokersstraat en Kapelleweg) momenteel heraangelegd (aan het nieuwe bufferbekken in de Koolskampstraat) en zijn er plannen om de Zwevezeelsevoetweg gedeeltelijk her aan te leggen (tussen Vliegveldweg en Kasteeldreef). Maar je kan er ook nu al een paar ontdekken. De wandeling leidt je langs de Tieltsevoetweg, de Plattebeursvoetweg en de Hoogdoornstraat.

Trage wegenwandeling (6km) Pittem

Ontdek onder andere de Kerkestukvoetweg en het Caféstraetjen, want in tegenstelling tot echte cafés is dit toegelaten en wél open ...

Fietstocht 25km Pittem-Tielt

Fietsroute via de knooppunten langs het centrum van Tielt, de Poelbergsite, het Bezoekerscentrum Ferdinand Verbiest, Huis Mulle Terschueren, ... Download een .gpx-bestand voor je fiets-gps of druk de route af.

Wandeling 7km Pittem

Vanuit Pittem centrum naar Pittem Berg en terug langs o.m. Landouwestraat en Wielewaalstraat.

Routedetail

Overzichtskaart

Wandeling 7km Egem

Vanuit Egem centrum via binnenwegen even richting Pittem. Daarna steken we de Egemstraat over en gaan we via binnenwegen en onverharde wegen terug naar het startpunt.

Detail route

Overzichtskaart

Wastineroute (50km)

De Wastinefietsroute laat je kennismaken met het lichtglooiende landschap rond Egem/Pittem. Ooit was dit een immens bos- en heidegebied, verdeeld in 'wastines'. De start van de route is in Egem. Daarna fiets je door het voormalige Bulskampveld naar Koolskamp. Dan ga je richting Lichtervelde en fiets je naar de historische Huwynsbossen. Via het oude Heerenveld en het middeleeuwse Vrijgeweed rij je door Wingene. Op de terugweg passeer je de Lakebossen en de Munckebossen. Je bereikt je eindpunt opnieuw langs weiden en bossen.

Download de route als PDF

Download de route als gpx

Bestel een kaart van de Wastineroute

Wandeling 7km Pittem-Egemkapel

Startpunt: ontmoetingsruimte Eikeldreef

Vanuit Pittem via de Hoogrokerstraat naar Egemkapel. Terug langs de Egemsebinnenweg en de bufferbekkensnaar Pittem centrum.

Detail route

Overzichtskaart

Weverijfietsroute (41km)

De bewegwijzerde Weverijfietsroute laat je de streek ten oosten van Roeselare verkennen. Vanuit Pittem kom je op de lus in de Kriekestraat. Eerst gaat het naar provinciedomein 't Veld in Ardooie. Daarna richting Kachtem en Emelgem. Na de passage door Ingelmunster fiets je langs het jaagpad van het kanaal Roeselare-Leie. In Hulste wenkt de Muizelmolen en in Ooigem bevindt zich het natuurreservaat Oude Leiearm, het imposante Munckenhof en het charmante kasteel.

Deze route maakt in juli 2020 plaats voor een nieuwe route. Westtoer is momenteel aan het werk hiervoor.

Download de route als GPX

Download de route als PDF

Wandeling 7km Pittemberg langs onverharde paden

Vanuit Pittem centrum richting Pittemberg. Via onverharde paden langs de flanken van de helling en langs de spoorweg. Terug langs binnenwegen en opnieuw langs de spoorlijn tot in de Meulebekestraat.

Detail route

Overzichtskaart

Wandelen op de finse piste

Heel wat wandelaars maken gebruik van de finse piste. We zorgden ervoor dat er zowel aan de ingangen aan de Egemstraat als de Koolskampstraat alle lussen aangeduid zijn met de juiste afstanden. Zo hebben jullie een beter overzicht van jullie aantal gezette stappen.

Wandeling 8km Pittem

Vanuit Pittem centrum richting de hellende en onverharde Hoogdoornstraat tot in de Klijtmolenstraat. Terug langs de Baertstraat naar het startpunt in Pittem.

Detail route

Overzicht route

Knooppuntenfietsroute 31km

Recreatieve fietsroute langs fietsknooppunten vanuit Egem langs Wingene naar Wildenburg, Sint-Jan en Schuiferskapelle.

Knooppuntenlijst: 36 > 23 > 25 > 50 > 5 > 57 > 18 > 35 > 80 > 40 > 27 > 42 > 56 > 36

Starten op deze lus kan eenvoudig op het Egemsdorpsplein.

Wandeling 10km Pittem

Start aan de sporthal richting Pittem centrum. Daarna via de Posterijlaan en de Waterstraat richting Rysselende Molen. Langs de Processiestraat op naar de Pompoenstraat en na een kort stukje Brugsesteenweg in de Hoogrokerstraat richting de finse piste en daarna terug aan de sporthal.

 

Wandeling 7,5km Egem

Vanop het Egemsdorpsplein vertrekken we, na een ommetje langs CC Buurthuis, via de Drogenbroodstraat naar de open velden. Via de onverharde Hagelingstraat en onverharde paden langs de Egemsebinnenweg gaan we richting Pittem. Terugkeren doen we langs de Baertstraat en de rustige Oude Peerdenstraat. Langs de Tieltsevoetweg komen we weer in het centrum van Egem.

Detail

Overzicht

Knooppuntenfietsroute 30km

Knooppuntenlijst: 36 > 23 > 75 > 18 > 44 > 34 > 38 > 58
Startpunt: Markt Pittem / Egemsdorplein

Pittem - Egem - Koolskamp - Ardooie - 't Veld - Pittem

Copyright 2020 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency