10.000 stappen - Elke stap telt | Pittem

10.000 stappen - Elke stap telt

Meer dan de helft van de Vlamingen beweegt te weinig. Het grootste deel van de tijd zitten we. Genoeg bewegen is een belangrijke voorwaarde voor een goede gezondheid. Sport je niet graag? Dan kan je toch een actieve leefstijl opbouwen door dagelijks 10.000 stappen te zetten. Stappen integreer je makkelijk in je dagelijks leven: tijdens verplaatsingen, op het werk, in je vrije tijd of thuis.

Eind 2020 engageerde onze gemeente zich voor het project van de uitbouw van een beweegvriendelijke omgeving en een gezondere gemeente van Vlaams Instituut Gezond Leven

Het thema voor 2021 is stappensignalisatie in het straatbeeld. Op deze manier willen we onze inwoners aanmoedigen en aanzetten om te bewegen!

2021

Stappenclash 

In mei namen we het voor de hele maand mei terug op tegen 17 andere gemeenten met de 10.000 stappenclash.

Vorig jaar eindigden we tijdens onze eerste deelname op een zesde plaats. Om dit jaar nog beter te doen rekenen we terug op alle Pittemnaren om hun beste beentje voor te zetten. Dit jaar eindigden we op een negende plaats.

Ook op andere momenten kan je nog steeds jouw dagelijkse stappen ingeven

Hoe ga je te werk?

  • Deed je vorig jaar al mee en werd je dus eerder al lid van de groep van onze gemeente? Geef dan van 1 tot 31 mei je gezette stappen in op de website van 10.000 stappen.
  • Doe je voor de eerste keer mee? Ga naar de website van 10.000 stappen, registreer je profiel en word vervolgens lid van onze groep. Geef voor elke dag in mei je gezette stappen in.

Niet alleen stappen telt mee maar ook alle andere bewegingen zoals tuinieren en naar het werk fietsen. De stappen en bewegingen kan je bijhouden met een app, activity tracker of klassieke stappenteller. 

Stappensignalisatie in het straatbeeld

Tijdens oktober werd er signalisatie aangebracht in het Pittemse en Egemse straatbeeld.

Reuzewegwijzers, gigantische voetzolen op de grond, banners, straatnaamborden en nog veel meer werden geplaatst om onze inwoners aan te zetten om meer te bewegen.

De wegwijzers geven aan hoeveel stappen je moet zetten tot je bestemming!

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency