Algemene info | Pittem

Algemene info

We plaatsen nog eens alle informatie op een rijtje. Zo weten jullie perfect welke regels er nageleefd moeten worden tijdens deze aangepaste vakantiewerking.

Zit je nog steeds met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren via sportdienst@pittem.be of jeugddienst@pittem.be

Algemene info vakantieaanbod paas- en zomervakantie 2021

Bubbel per week 

Een kind kan per week slechts deel uitmaken van 1 bubbel van 25 kinderen. Gelieve per week (loopt van maandag tot zondag) één vrijetijdsaanbod per week te kiezen.

Er is bijgevolg geen voor- en naopvang tussen de speelpleinwerking, de sportkampen en de buitenschoolse kinderopvang Ferm.    

Wie kan deelnemen 

Bedoeling is dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren vanuit het recht op spelen, op vrije tijd, participatie en engagement kunnen deelnemen. Het is wel van belang dat we bepaalde risicogroepen ook beschermen zodat we geen gezondheidsrisico’s nemen. 

Risicogroepen

Experten schuiven een lijst met risicogroepen naar voor. Indien een kind/jongere deel uitmaakt van een risicogroep hebben ouders de verantwoordelijkheid om ons dit te melden. Bij twijfel zal er voorafgaandelijke toestemming van huisarts nodig zijn om te kunnen deelnemen aan het aanbod.    

Ziekte

Kinderen en jongeren die ziek zijn of waren (symptomen in de voorbije 3 dagen) kunnen niet deelnemen aan het aanbod. Breng ons hiervan zo snel mogelijk op de hoogte!

Medische fiche

Vul voor de deelname aan de speelpleinwerking en sportkamp de medische fiche in. Ook indien er iets wijzigt, gelieve dit aan te passen in het online formulier.

Spelen, bewegen en sporten op eigen terrein 

De maximale capaciteit van onze terreinen, infrastructuur en locatie wordt ingezet.  Er wordt zoveel mogelijk gespeeld op onze eigen locatie, d.w.z. dat er geen uitstappen en workshops plaats zullen vinden. Hygiëne zal van uiterst belang zijn, zowel bij de kinderen, begeleiding, als op vlak van infrastructuur.    

Reserveren = betalen bij jeugd- en sportactiviteiten 

Voor de sport- en jeugdactiviteiten (sportkampen, speelplein- en tienerwerking) wordt er voor een volledige periode (meestal een week) gereserveerd en op voorhand ingeschreven, d.w.z. dat er NIET geannuleerd kan worden. Nadien ontvang je een factuur.

Er is enkel terugbetaling mogelijk: 
- indien je kind ziek is en hiervoor een ziektebriefje kan vertonen of overmacht. 
- annuleringen kunnen ten laatste eind maart en eind juni.    

Inschrijven aanbod paas- en zomervakantie

Inschrijven voor de paasvakantie kan vanaf donderdag 18 februari 2021 om 19.00 uur via de webshop.

Inschrijven voor de zomervakantie kan vanaf dinsdag 11 mei 2021 om 19.00 uur via de webshop. Als je je inschrijving correct hebt afgerond, ontvang je een e-mail ter bevestiging. Ben je al geregistreerd, dan kan je gewoon aanmelden en meteen inschrijven via onze webshop.

Voor sommige activiteiten is het aantal deelnemers beperkt. Is de activiteit volzet, dan kan je inschrijven op een wachtlijst. Wanneer er een plaats is vrij gekomen of er annuleert iemand, dan nemen we contact op met wie bovenaan de wachtlijst staat.  Heb je vragen, laat het ons weten: sportdienst@pittem.be, jeugddienst@pittem.be of bko.pittem@samenferm.be  

Striktere maatregelen voor +12 

+12 mag je aanzien als volwassenen.  Zij pakken het virus sneller op, geven het makkelijker door. 

Daarom gelden er striktere maatregelen voor +12:
- Contact niet stimuleren (= afstand houden, geen GSM doorgeven...) 
- Intensief contact zeker vermijden (= zeker niet aan elkaars gezicht zitten > niet schminken of insmeren / spelletjes als 'vleeshoop' speel je niet.) 
- Bij wondverzorging dragen tiener en verzorger beiden verplicht een mondmasker.   

Hoe de tienerwerking in zijn werk zal gaan tijdens de paasvakantie, wordt nog later gecommuniceerd. We wachten de maatregelen nog even af.

Breng- en haalmomenten

Ouders zullen de locaties niet kunnen betreden.  

- Bij de breng- en haalmomenten dragen volwassenen en + 12-jarigen een mondmasker. 

- Breng en haal uw kind alleen, bij voorkeur steeds dezelfde persoon.

Belang van maatregelen

Wij willen de ouders nogmaals erop wijzen dat kinderen geen gebruik kunnen maken van een verschillend vakantieaanbod in dezelfde week. In dezelfde week kunnen kinderen niet naar de voetbaltraining én naar het sportkamp én naar de vakantieopvang. Als een kind besmet is, dan moeten alle personen van deze bubbels in quarantaine. 

 

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency