Gemeentelijke speelpleinwerking | Pittem

Gemeentelijke speelpleinwerking

SPEELPLEINWERKING ZOMERVAKANTIE 2022

Hou je van ravotten, sport, spel en vooral van véél buitenspelen? Kom dan eens langs op onze speelpleinwerking! 't Speelplein is een gemeentelijke speelpleinwerking die speelplezier biedt aan de Pittemse kinderen! Onze enthousiaste ploeg van (hoofd)animatoren organiseert tijdens de zomervakantie aantrekkelijke activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Voor wie? 

Alle kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar.   

Waar? 

Jeugdlokalen De Magneet, Egemstraat 49, Pittem.  

Onze speelterreinen zijn volledig afgebakend en worden tijdens de werking afgesloten voor de veiligheid. 

Wanneer? 

Iedere weekdag speelpleinwerking van 04/07 - 30/08, uitgezonderd 18, 21, 22/07 en 15/08.

Uren

7.30u-9.00u: opvang 

9.00u-12.00u: keuzeactiviteiten (creatief, actief of sportief) met af en toe open speelaanbod 

12.00u-13.00u: picknicken op het speelplein of even naar huis 

13.00u-16.00u: start met een toneeltje in het thema, daarna activiteit per leeftijd

16.00u-18.00u: opvang

Werking

De jobstudenten (hoofdanimatoren) leiden de werking in goede banen. De activiteiten worden voorbereid en begeleid door de (hoofd)animatoren. Elke week focussen we ons op een verschillend thema. De spelletjes, knutselwerkjes en toneeltjes zijn telkens aangepast aan de thema's.

Programma

Week 1 (4-8 juli): op ontdekking diep in de zee

- Donderdag 7 juli: circusvoorstelling De Sven

Week 2 (11 -15 juli): we gaan naar de maan

- Maandag 11 juli: deelname aan de kinderstoet

- Donderdag 14 juli: daguitstap kinderboerderij

Week 3 (19 - 20 juli): welkom in de wereld van de sprookjes

Week 4 (25 - 29 juli): professor Bolleboos aan het werk

- Donderdag 28 juli: workshop schudbolletje

Week 5 (1 - 5 augustus): boer Sjarel in nood

- Donderdag 4 augustus: uitstap De Sierk

Week 6 (8 - 12 augustus): bestaan er superhelden?

- Donderdag 11 augustus: workshop zeepjes maken 

Week 7 (16 - 19 augustus): een tocht door de jungle

- Donderdag 18 augustus: workshop: foam-clay

Week 8 (22 - 26 augustus): een duikje in de Middeleeuwen

- Donderdag 25 augustus: daguitstap binnenspeeldorp Speelpunt 

Prijzen

Voor de speelpleinwerking kan er ingeschreven worden per dag, niet meer per halve dag.

Een dagje speelpleinwerking kost 5 euro per kind (incl. verzekering, activiteiten, begeleiding en drankje in de voor- en namiddag). 

Een uitstap kost 12 euro, een workshop kost 8 euro per kind. Er is geen ander aanbod voorzien tijdens de uitstap of workshop. Opgelet, de uitstappen en workshops staan niet in het weekoverzicht op de webshop, maar dien je dus apart voor in te schrijven. 

Online inschrijven en betalen via de webshop (nieuw vanaf zomer 2022 !)

Schrijf online in vanaf 12 mei om 19.00u via de webshop en betaal meteen online. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging van je inschrijving.  

De webshop kan geraadpleegd worden zonder dat je hoeft in te loggen.

Registreren en inloggen

Om in te schrijven dien je je eenmalig te registreren en kan je een account aanmaken voor je gezin. Zodra je geregistreerd bent en je een bevestiging ontvangt via e-mail, is je login bruikbaar. Eenmaal ingelogd kan je een keuze maken uit het aanbod, je gezinsleden inschrijven en onmiddellijk online betalen. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging van je inschrijving. 

Registreer op voorhand

De eenmalige registratie van jouw gezinsprofiel en jouw gezinsleden neemt enige tijd in beslag. We raden iedereen aan om minstens enkele dagen op voorhand alvast te registeren. 

Tijdens de registratie heb je je contactgegevens nodig, inclusief jouw rijksregister (dit vind je terug op de achterkant van jouw identiteitskaart).

Volzet

Het aantal deelnemers is beperkt. Indien een activiteit volzet is, kan je je via de webshop registreren voor de wachtlijst. Indien er een plaats vrijkomt, wordt de wachtlijst chronologisch aangesproken.

Problemen bij het inschrijven

Wie problemen ervaart bij het inschrijven kan dit mailen naar jeugddienst@pittem.be met een duidelijke omschrijving voor welke activiteit je probeert in te schrijven en wat er verkeerd loopt. Daarna nemen we contact met je op. 

Annulatievoorwaarden

  • Een inschrijving annuleren kan tot 10 werkdagen voor aanvang van de speelpleinwerking met volledige terugbetaling zonder schriftelijk bewijs van ziekte of een andere dwingende omstandigheid. 

  • Een inschrijving annuleren met volledige terugbetaling kan altijd mits schriftelijk bewijs van ziekte of een andere dwingende omstandigheid. Indien de speelpleinwerking op initiatief van de gemeente geannuleerd wordt, volgt een volledige terugbetaling.

  • Een terugbetaling vraag je schriftelijk aan via de jeugddienst. Vermeld duidelijk de activiteit, naam deelnemer, datum en de reden voor de annulatie. Voeg het schriftelijk bewijs als bijlage toe. Indien je aanvraag tot annulatie goed werd ontvangen, krijg je een bevestigingsmail. De terugbetaling gebeurt op het rekeningnummer waarmee de betaling werd uitgevoerd. De terugbetaling gebeurt binnen de 5 werkdagen na ontvangst van de bevestigingsmail. 

Meer info omtrent de voorwaarden?

Raadpleeg het reglement van gemeentelijke activiteiten. 

Sociaal tarief 

Als de financiële situatie van de ouder(s)/deelnemer(s) daartoe aanleiding geeft, kan een sociaal tarief gehanteerd worden. Om te weten of je hiervoor in aanmerking komt, kan je contact opnemen met de jeugddienst. Het sociaal tarief dient jaarlijks (her)aangevraagd te worden en wordt gegeven aan ieder gezinslid die deelneemt aan een gemeentelijke activiteit.

Gratis vooropvang BKO Ferm 

Indien je voor 7.30u wenst gebruik te maken van opvang, dan kan je gratis gebruik maken van de opvang van Ferm vanaf 6.45u. Het is het verplicht om je vooraf in te schrijven via BKO Ferm: bko.pittem@samenferm.be Breng je kind(eren) de dag zelf voor 7.30u naar Ferm, een hoofdanimator komt de ingeschreven kinderen dan oppikken en wandelen dan vervolgens naar de jeugdlokalen De Magneet. 

Fiscaal attest en ziekenfondsattest

Bij kinderen jonger dan 14 jaar kan het inschrijvingsgeld ingebracht worden als vermindering op het belastbaar inkomen. De attesten kan je raadplegen en downloaden in de webshop via jouw profiel. 

Heb je problemen bij het inschrijven? Laat het ons weten: jeugddienst - sportdienst

Vragen of meer informatie nodig?

jeugddienst@pittem.be
051/46 03 62

U kunt ons ook bezoeken op Markt 1, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Din
13:30 - 19:00 (enkel op afspraak)
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Don
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency