Virtuele duatlon | Pittem

Virtuele duatlon

In 2020 zou voor de vijfde keer de duatlon in Pittem plaatsvinden. We gingen op zoek naar een alternatief om iedereen toch de kans te geven mee te doen. Maar dan net iets anders!

Jong en minder jong, sportief of minder sportief: iedereen kan de uitdaging aangaan en een duatlon afleggen. Bovendien kan iedereen ook een prijs winnen. We belonen niet de snelste, maar verloten onder alle deelnemers enkele prijzen.

Voor je begint:

 1. Respecteer altijd en overal de geldende coronamaatregelen
 2. Respecteer de verkeersregels en andere weggebruikers
 3. Neem geen risico’s: houd rekening met je eigen (fysieke, …) capaciteiten
 4. Plezier en beleving op de eerste plaats! Er is dan wel een competitie, maar er spelen heel wat factoren mee, waardoor vergelijken niet altijd mogelijk (of eerlijk) zal zijn.

Er zijn twee challenges: een sprintduatlon en een familieduatlon, die lopen van 1 juli tot en met 30 augustus.

1. Sprintduatlon

Wat moet je doen?

1.1 Afstanden: 5km (lopen), 20km (fietsen) en 2,5km (lopen)

1.2 Leg zo snel mogelijk de onderdelen van de challenge af. Let erop dat je hierbij de correcte afstanden aflegt! Activiteiten die de vooropgestelde afstand niet bereiken (bv. 19,5km fietsen of 4,8km lopen) worden niet opgenomen in de resultaten.

1.3 De drie onderdelen van de duatlon moeten binnen de 24u afgelegd worden om in de rangschikking te kunnen komen. De volgorde kan je zelf kiezen.

1.4 Elk onderdeel van de “duatlon” moet geregistreerd worden door je toestel (smartwatch, gps, …) als een aparte activiteit. De loop- of fietsactiviteit moet dus een aparte activiteit zijn. Tip: knip met Strava een stuk uit een lange activiteit.

1.5 De activiteiten moeten tussen 1 juli en 30 augustus afgelegd worden.

1.6 De route mag uit één of meerdere rondjes bestaan of mag van punt naar punt zijn.

1.7 Drafting? Normaal gezien is de duatlon een draftingwedstrijd. We roepen echter op om het fietsonderdeel hier individueel af te werken. Uiteraard is dit moeilijk te controleren. We rekenen hierbij op ieders sportiviteit.

1.8 Activiteiten op de loopband en smart trainer komen niet in aanmerking.

1.9 Gebruik Strava:

 • Synchroniseer de activiteit met Strava en markeer als “Race” voor zondag 30 augustus 23u59
 • Activiteit “openbaar” zetten
 • Geef elke poging/activiteit als naam: “Virtuele duatlon Pittem"
 • Word lid van de Stravagroep “Sportdienst Pittem Virtuele Duatlon 2020” (https://www.strava.com/clubs/sdpittem)
 • Post een link naar je activiteit bij “Berichten” in deze groep (zo is het duidelijk welke activiteit telt voor onze wedstrijd)

1.10 Er worden enkele prijzen verloot onder alle deelnemers: indien je kans wil maken, stuur dan een e-mail met daarin de link van je activiteit(en) naar sportdienst@pittem.be. De prijzen moeten opgehaald worden in Pittem (op afspraak). Vanaf 22 juli wordt een tussenstand bijgehouden (website). De einduitslag en de verloting van de prijzen gebeurt op maandag 31 augustus.

2. Familieduatlon

Wat moet je doen?

2.1 5km lopen/wandelen, 20 km fietsen en 1km lopen/wandelen

2.2 Het is de bedoeling om dit met zoveel mogelijk leden van je gezin/familie te doen. Kleine kinderen op een fietszitje, in de fietskar, in de buggy, … tellen ook mee.

2.3 Leg de onderdelen van de challenge af. Probeer zo dicht mogelijk de afstanden te benaderen. Kies je eigen parcours of maak gebruik van bestaande routes.

2.4 De onderdelen moeten binnen de 24u afgelegd worden om in de rangschikking te kunnen komen.

2.5 Elk onderdeel van de “duatlon” moet geregistreerd worden door je toestel (smartwatch, gps, …) als een aparte activiteit. De loop- of fietsactiviteit moet dus een aparte activiteit zijn. Tip: knip met Strava een stuk uit een langere activiteit.

2.6 De activiteiten mogen over meerdere dagen gespreid worden en mogen in willekeurige volgorde worden afgelegd maar moeten tussen 1 en 21 juli worden afgelegd

2.7 De route mag uit één of meerdere rondjes bestaan of mag van punt naar punt zijn.

2.8 Neem één of meerdere foto’s van je gezin/familie tijdens de duatlon. Link ze aan je Strava-activiteit of stuur ze naar sportdienst@pittem.be (indien je foto's liever niet online zet).

2.9 Activiteiten op de loopband en smart trainer komen niet in aanmerking.

2.10 Gebruik Strava:

 • Synchroniseer de activiteit met Strava en markeer als “Race” voor zondag 30 augustus 23u59
 • Activiteit “openbaar” zetten
 • Geef elke poging/activiteit als naam: “Virtuele familieduatlon Pittem"
 • Word lid van de Stravagroep “Sportdienst Pittem Virtuele Duatlon 2020” (https://www.strava.com/clubs/sdpittem)
 • Post een link naar je activiteit bij “Berichten” in deze groep (zo is het duidelijk welke activiteit telt voor onze wedstrijd)

2.11 Er worden enkele prijzen verloot onder de deelnemers: indien je kans wil maken, stuur dan een e-mail met daarin de link van je activiteit(en) naar sportdienst@pittem.be. De prijzen moeten opgehaald worden in Pittem (op afspraak). Vanaf 22 juli wordt een tussenstand bijgehouden (website). De einduitslag en de verloting van de prijzen gebeurt op maandag 31 augustus.

Strava

Hieronder kan je doorklikken naar onze Stravagroep. Houd er rekening mee dat onderstaande gegevens rekening houden met alle activiteiten van de leden op Strava. Daarom is het noodzakelijk dat deelnemers hun "duatlon" posten onder het tabblad "berichten". Zo kunnen we de activiteiten filteren, een rangschikking maken en prijzen verdelen.

Copyright 2020 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency