Speelpleinwerking | Pittem

Speelpleinwerking

ZOMERVAKANTIE 2021 

Gelieve op voorhand de algemene info door te nemen alvorens te reserveren voor de speelplein- en tienerwerking.   

Voor wie? 

Alle kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar.   

Waar? 

Jeugdlokalen De Magneet, Egemstraat 49, Pittem.  

Onze speelterreinen zijn volledig afgebakend en worden tijdens de werking afgesloten voor de veiligheid.   

Wanneer? 

7.30u-9.00u: opvang 

9.00u-12.00u: keuzeactiviteiten (creatief, actief of sportief) met af en toe open speelaanbod  

12.00u-13.00u: picknicken op het speelplein of even naar huis 

13.00u-16.00u: start met een toneeltje in het thema, daarna activiteit per leeftijd

16.00u-18.00u: opvang

Tijdens de zomervakantie is er geen speelpleinwerking op volgende dagen:

1 juli en 2 juli

19 juli, 20 juli en 21 juli

30 augustus en 31 augustus 

Hygiëne

Deze vakantie besteden we extra aandacht aan hygiëne. De toiletten krijgen 2 maal per dag een poetsbeurt, de andere lokalen worden dagelijks onder handen genomen volgens ons hygiëneplan. De handen van de kinderen en (hoofd)animatoren worden ook extra gewassen. Dit werd extra ingepland in onze dagindeling

Weekthema's

Elke week werken we met een ander thema. De spelletjes, knutselwerkjes en toneeltjes zijn aangepast aan de thema's.

Kostprijs 

Voor een volledige week betaal je 25 euro (ongeacht of je een dagje komt of niet), inclusief verzekering, activiteiten, begeleiding en drankje in de voor- en namiddag. Het is niet meer mogelijk om per dag in te schrijven. We sturen nadien de factuur op.   

Sociaal tarief

Als de financiële situatie van de ouder(s) daartoe aanleiding geeft, kan een sociaal tarief gehanteerd worden. Bij de hantering van een sociaal tarief dienen de deelnemers de helft van de deelnameprijs te betalen. Het sociaal tarief kan gegeven worden aan OCMW-cliënten, gezinnen die aan schuldbemiddeling doen en gezinnen die in aanmerking komen voor een omnio-statuut. Alle gezinnen die hierop aanspraak maken, dienen een attest met verklaring van het OCMW, een advocaat, CAW of mutualiteit in te dienen op de jeugddienst waarop vermeld staat dat zij in budgetbeheer of schuldbemiddeling zijn bij één van deze drie instanties. Op basis daarvan wordt dan het sociaal tarief gegeven. Het sociaal tarief dient jaarlijks (her)aangevraagd te worden en wordt gegeven aan ieder gezinslid die deelneemt aan de speelpleinwerking.

Inschrijven 

Omwille van de coronamaatregelen is op voorhand inschrijven dit jaar verplicht. De plaatsen zijn beperkt. Er zijn maximum 50 plaatsen per week per speelplein en inschrijven kan enkel voor een volledige week. Zo kunnen we garanderen dat dezelfde 'bubbel' behouden blijft. Inschrijven kan vanaf donderdag 18 februari om 19 uur en op dinsdag 11 mei om 19 uur. Na de vakanties volgt een factuur. Heb je problemen bij het inschrijven, laat het ons weten: jeugddienst@pittem.be - sportdienst@pittem.be. 

Mee brengen

Breng je eigen drinkflesje mee (genaamtekend). Dat kan op elk moment bijgevuld worden. Indien je over de middag blijft, neem dan je picknick mee. Smeer je goed in bij zonnig weer en zet een hoofddeksel op!  

Begeleiding 

De begeleiding gebeurt door animatoren (+ 15-jarigen). De hoofdanimatoren begeleiden en coachen de animatoren op een speelse  manier. We stimuleren de animatoren om een animatorattest te behalen. Er wordt een gevarieerd speelaanbod aangeboden van sport en spel, knutselactiviteiten, verkleden,...  

Speelaanbod 

Elke week staat in het teken van een thema waarop de activiteiten worden afgestemd. Iedere namiddag is er een toneel. 

De kinderen worden zo veel mogelijk geprikkeld met speelkriebels. 

Onze visie  

Alle kinderen worden met open armen ontvangen! Lees hier onze visie die samengesteld werd door onze stuurgroep, bestaande uit (hoofd)animatoren, schepen van jeugd en jeugddienst. Wil je meer info over ‘t Speelplein, bekijk dan ons huishoudelijk reglement

Fiscaal- en ziekenfondsattest 

Het inschrijvingsgeld van de speelpleinwerking is fiscaal aftrekbaar voor kinderen tot 12 jaar. Je ontvangt automatisch een fiscaal attest. 

Bepaalde ziekenfondsen geven een terugbetaling bij deelname aan speelpleinwerking. Vraag naar een deelnameattest bij de jeugddienst. 

Vragen of meer informatie nodig?

jeugddienst@pittem.be
051/46 03 62

U kunt ons ook bezoeken op Markt 1, 8740 Pittem

Openingsuren

Maa
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Din
13:30 - 19:00 (enkel op afspraak)
Woe
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Don
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)
Vrij
09:00 - 12:00
13:30 - 17:00 (enkel op afspraak)

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency