Verbiest Experience | Pittem

Verbiest Experience

In 2023 zal het 400 jaar geleden zijn dat de beroemde Pittemnaar Ferdinand Verbiest geboren werd in Pittem. Ferdinand Verbiest was een missionaris, astronoom, ingenieur en diplomaat. Na zijn studies trok hij naar China en daar bouwde hij aan de uitrusting voor het Oude observatorium in Peking dat je nu nog steeds kan bewonderen. Hij was ook mee verantwoordelijk voor de wijziging van de Chinese kalender, die gebaseerd was op zijn sterrenkundige waarnemingen. 

Opening Ferdinand Verbiest Experience Center met Theaterwandeling op 8 september 2023

Ter ere van 400 jaar Verbiest, bouwden we met de steun van Toerisme Vlaanderen het Bezoekerscentrum Ferdinand Verbiest om tot een heus Experience Center. Samen met de Pittemse theatergezelschappen Buitenbeentje en Loridans Kring brengen we bovendien zes scènes uit het leven van Verbiest tijdens een theaterwandeling langs enkele unieke locaties in Pittem.

Ben jij erbij op vrijdag 8 september 2023 voor de officiële opening en de première van de theaterwandeling? Schrijf je hieronder in. 

Het bestuur verwerkt jouw persoonsgegevens voor de opening van het Ferdinand Verbiest Experience Center. De verwerking van jouw persoonsgegevens gebeurt in overeenstemming met de geldende privacywetgeving.

Meer informatie over ons privacybeleid en uw privacyrechten, vind je op https://www.pittem.be/nl/privacyverklaring. In de privacyverklaring staat er ook duidelijk vermeld hoe je met ons contact kan opnemen bij meer vragen over de gegevensverwerking.

Vragen of meer informatie nodig?

cultuurdienst@pittem.be
051/46 03 77

U kunt ons ook bezoeken op Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem

Openingsuren

Din
16:00 - 19:00
Woe
14:00 - 17:00
Don
16:00 - 20:00
Zon
09:30 - 11:30

Copyright 2023 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency