Wie wordt de nieuwe laureaat van de tiende Pittemse Cultuurprijs? | Pittem

Wie wordt de nieuwe laureaat van de tiende Pittemse Cultuurprijs?

Het gemeentebestuur van Pittem en de Pittemse cultuurraad gaan na een jaar uitstel opnieuw op zoek naar een Pittemnaar of Pittemse vereniging die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het lokale, culturele leven. Kandidaturen voor de tiende editie van de Cultuurprijs kunnen ingediend worden tot maandag 5 september 2022.  

Pittemse Cultuurprijs

De allereerste laureaat in 2003 was de Koninklijke Fanfare Eendracht en Kunstijver. Sindsdien mochten enkele opmerkelijke Pittemse burgers en verenigingen de Cultuurprijs ontvangst nemen. De Pittemse cultuurraad reikt de Cultuurprijs om de twee jaar uit, maar door de coronapandemie werd de uitreiking van 2021 met een jaar uitgesteld. Op 13 november 2022 zal de opvolger van laureate Monika Verhelst, winnaar van de cultuurprijs 2019, de prijs in ontvangst mogen nemen. De laureaat wordt beloond met een kunstwerk gemaakt door een Pittemse kunstenaar.

De Pittemse Cultuurraad gaat nu op zoek naar nieuwe kandidaten. Elke Pittemnaar of Pittemse vereniging mag een kandidaat nomineren. De Cultuurprijs is bestemd voor een persoon of vereniging die zich in Pittem verdienstelijk heeft gemaakt op het vlak van (lokale) cultuur. De genomineerde persoon hoeft niet in Pittem te wonen, voor een vereniging moet de maatschappelijke zetel wel in Pittem gevestigd zijn. 

Hoe nomineren?

Kandidaturen voor de Cultuurprijs kunnen via het formulier hieronder ingediend worden tot maandag 5 september 2022.

Lukt het niet via de digitale weg? Dan kan je het formulier opvragen bij het onthaal in het gemeentehuis of bij Bib Pittem. 

Omschrijf hieronder in enkele zinnen waarom je deze persoon/vereniging voordraagt voor de Pittemse cultuurprijs. 

Het bestuur verwerkt jouw persoonsgegevens voor de verwerking van de kandidaturen voor de Cultuurprijs 2022. De verwerking van jouw persoonsgegevens gebeurt in overeenstemming met de geldende privacywetgeving.

Meer informatie over ons privacybeleid en uw privacyrechten, vind je op onze privacyverklaring. In de privacyverklaring staat er ook duidelijk vermeld hoe je met ons contact kan opnemen bij meer vragen over de gegevensverwerking.

Vragen of meer informatie nodig?

cultuurdienst@pittem.be
051/46 03 77

U kunt ons ook bezoeken op Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem

Openingsuren

Din
16:00 - 19:00
Woe
14:00 - 17:00
Don
16:00 - 20:00
Zon
09:30 - 11:30

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency