Voluntaris-sessie over EHBO en brandpreventieadvies | Pittem

Voluntaris-sessie over EHBO en brandpreventieadvies

De sessie brandpreventieadvies en EHBO is een initiatief van Voluntaris, het gemeentelijke netwerkforum voor bestuursleden uit de diverse lokale verenigingen. De dienst vrije tijd van gemeente Pittem wil onder de noemer Voluntaris twee informatieve sessies per jaar organiseren zodat lokale verenigingen van en met elkaar kunnen leren. Het netwerkforum ging van start in april 2021 met een online sessie over GDPR. Op dinsdagavond 12 oktober 2021 kunnen Pittemse verenigingen nu dankzij Voluntaris bijleren over brandpreventie en EHBO. “Nu de meeste verenigingen hun nieuwe werkjaar starten en de kalender wordt gevuld, willen we hen met deze sessie helpen bij een vlot verloop van de geplande activiteiten en hen tips aanreiken om vlot en correct in te spelen op onvoorziene situaties,” zegt burgemeester Ivan Delaere.  

Inhoud van de sessies

De deelnemers zullen zelf kunnen kiezen uit brandpreventieadvies of een sessie EHBO. Het brandpreventieadvies wordt gegeven door een brandpreventieadviseur in de Pittemse brandweerkazerne. Er is zowel een theoretisch als een praktijkgericht luik voorzien waarin onder andere algemene brandveiligheid en zelfredzaamheid aan bod komen. De adviseur doorloopt ook het proces van melding via 112 tot de brandweer aan de deur staat en geeft een demonstratie van kleine blusmiddelen. De voordracht eerste hulp wordt gegeven door het Rode Kruis Tielt en gaat door in zaal De Fontein.  

Ondersteuningsplan voor verenigingen

Voluntaris is een onderdeel van het ondersteuningsplan voor verenigingen die de gemeente eind vorig jaar opstelde. Daarin is zowel financiële, logistieke en promotionele steun voorzien. Nog tot eind september stelt de gemeente bijvoorbeeld een gratis vergaderruimte in het ontmoetingscentrum Eikeldreef ter beschikking voor Pittemse en Egemse verenigingen.  Alle verenigingen (sport, cultuur en jeugd) kregen ook extra werkingssubsidies van de gemeente. Met Voluntaris wil Pittem de lokale verenigingen steun bieden op lange termijn. “De informatieve en inspirerende sessies brengen mensen samen en versterken het verenigingsleven in onze gemeente,” besluit burgemeester Ivan Delaere.  

Praktisch: 12 oktober 2021 van 19.00 tot 21.30 uur

  • Brandpreventieadvies: brandweerkazerne Pittem, Fonteinestraat 25, 8740 Pittem
  • EHBO: zaal De Fontein, Fonteinestraat 22, 8740 Pittem

Leden van verenigingen kunnen inschrijven via de webshop.

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency