Snelheids- en tonnagebeperking in de Vijfstraat | Pittem

Snelheids- en tonnagebeperking in de Vijfstraat

In de Vijfstraat in Pittem geldt tijdelijk een snelheidsbeperking van 50 km/u. Zwaar vrachtverkeer mag de straat niet langer inrijden. De snelheids- en tonnagebeperking komt er naar aanleiding van de werken in de Pittemstraat.

Onveilige verkeerssituatie in de Vijfstraat

Door de werken aan de Pittemstraat is er sinds oktober 2021 geen doorgaand verkeer mogelijk in beide richtingen. Dit zorgt voor meer verkeer in de Vijfstraat, een landelijke straat die vanaf de Ringlaan (N37) zuidwaarts loopt tot over de grens met gemeente Meulebeke. Om de onveilige verkeerssituatie in de Vijfstraat aan te pakken, beslissen de gemeentebesturen van Pittem en Meulebeke in overleg met de bevoegde politiezones om de volgende beperkingen in te voeren:

  • Tonnagebeperking van 3,5 ton
  • Snelheidsbeperking van 50 km/u

Beide beperkingen in de Vijfstraat gelden tijdens de volledige duur van de werken.

Hoe rijd ik naar Meulebeke?

Automobilisten en zwaar vrachtverkeer worden sinds het begin van de werken omgeleid via de Brugsesteenweg. Via de Veldstraat rijd je richting centrum Meulebeke. De omleiding is aangeduid met oranje wegwijzers.

Wegenwerken in de Pittemstraat

Het gemeentebestuur van Meulebeke voert momenteel ingrijpende wegen- en rioleringswerken uit in de Pittemstraat in Meulebeke, aansluitend op de Meulebekestraat in Pittem. Na de voltooiing van de werken ligt er een veilige fietsverbinding tussen Meulebeke en Pittem.

Meer informatie

Voor vragen i.v.m. deze werken kan je contact opnemen met de technische dienst van de gemeente Meulebeke via 051/48 80 80 of via mail naar technische.dienst@meulebeke.be.

Volg de vooruitgang van de werken op de website van gemeente Meulebeke.

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency