Programma Sint-Godelievekermis 2021 | Pittem

Programma Sint-Godelievekermis 2021

Eerder kondigde de gemeente al aan dit jaar opnieuw een lightversie van Zotte Maandag te organiseren.

"Kermissen kregen begin juni al groen licht in het zomerplan van de federale overheid en dat gaf ons voldoende tijd om een veilige, kleinschalige organisatie op poten te zetten. De grote festiviteiten zoals de stoet en jaarmarkt sparen we voor een volgende editie."

Burgemeester Ivan Delaere

Pret op het plein

Het startschot van de kermis wordt gegeven op zaterdag 10 juli. Traditioneel staat in het eerste weekend van de kermis de ‘Dag van het Kind’ gepland, een dag die volledig in het teken staat van de Pittemse jeugd. “De Dag van het Kind gaat al geruime tijd mee maar na de 41ste editie waren we aan vernieuwing toe. Het organisatiecomité en de jeugddienst van de gemeente bedachten een volledig nieuw format. Onder de noemer ‘Pret op het plein’ organiseren we een feestelijke namiddag vol animatie en workshops. Onze gemeente telt een aantal gezellige pleintjes en die toveren we voor deze gelegenheid om tot een heus speelparadijs voor alle Pittemse kinderen,” klinkt het bij Annick Debonné, schepen van jeugd.

Streetart

Op het sportplein kunnen tieners van 11 tot en met 14 jaar zich uitleven met graffitikunst onder begeleiding van twee rasechte kunstenaars uit de eigen gemeente, Djoels en Artlines. Op het Verbiestplein verven kinderen van 7 tot en met 10 jaar hun eigen, unieke T-shirt met de hippe tie-and-dyetechniek. Kinderen tussen 2,5 en 6 jaar die de workshop aan het gloednieuwe ontmoetingscentrum Eikeldreef volgen, gaan naar huis met hun eigen bellenblazer. Alle activiteiten gaan door van 14.00 tot 16.00 uur. Inschrijven kan tot en met 5 juli via de gemeentelijke website. Pret op het plein kadert binnen ‘Vlaanderen Feest!’, een ‘feestival’ van Vlaams gemeenschapsleven naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap.

Zotte Maandag met straatanimatie en ballonreuzen

In het tweede weekend zorgt de gemeente voor een uitgebreid programma straatanimatie. Op zaterdag 17 juli trekt onder andere een ballonplooier, een sprookjesact en een ludieke ontsmettingsbar door het centrum van Pittem. The Gitsy Streetband zorgt voor muziek op de terrassen van de horeca-uitbaters.  Op Zotte Maandag 19 juli mag het nog net iets zotter. “We verwachten in de namiddag enkele bijzondere gasten waaronder twee gigantische reuzen die volledig getooid zijn in ballonnen. Met deze kleurrijke act brengen we toch een beetje carnaval naar onze gemeente,” klinkt het bij burgemeester Ivan Delaere. Op het programma staan ook nog zeepbellenblazers en een accordeonspeler. Bib Pittem opent op maandag haar deuren voor een grote boekenverkoop. Tussen 09.00 en 15.00 uur kan je er terecht voor tweedehandsboeken voor een zacht prijsje. De losgeslagen panters van Toâpe Geraapte trekken van 18.00 tot 21.00 uur door de straten met covermuziek en a capellanummers. Kartje Kilo zorgt onder hun alter ego Radio Mano Sport voor live verslaggeving van de festiviteiten.

Bekijk hier het volledige programma.

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency