Opening speelplein en bmx- en trialparcours in de Molenakker | Pittem

Opening speelplein en bmx- en trialparcours in de Molenakker

Op zondag 22 mei openen we het speelplein en het BMX- en trialparcours in de Molenakker in Egem.

Vanaf 14 uur is er kinderanimatie en zijn er demonstraties op het BMX- en trialparcours. Om 15 uur volgt de prijsuitreiking van de fotozoektocht van Gezinsbond Egem.

Speelplein

Aan de hand van een enquête konden buurtbewoners en leerlingen van de school in Egem hun ideeën en keuzes doorgeven voor nieuwe speeltoestellen.

We plaatsten nieuwe, houten speeltoestellen die een frisse en groene touch hebben en vooral in de smaak vallen bij peuters en kleuters.
De site werd nog aangevuld met een avontuurlijk touw om op te balanceren en later komt er nog een picknickbank.
 

Bmx- en trialparcours

Enkele enthousiaste vrijwilligers werkten de afgelopen maanden samen met de gemeentelijke diensten om het bmx- en trialparcours aan te leggen en af te werken. Er werd eerst een plattegrond van beide parcours gemaakt. Nadien werd de ondergrond aangelegd en recentelijk plaatsten ze de bovenlaag. Het parcours is ongeveer 150m lang en vanaf de startberg snij je verschillende heuvels en kombochten aan. 

Het trialparcours werd aangelegd door het MTKtrialteam Egem. Trial biking is een fietssport die gericht is op het nemen van hindernissen. In Egem werden er betonnen blokken, buizen, hekkens en nog meer gebruikt om een parcours aan te leggen.

Meer info over het bmx- en trialparcours vind je terug onder infrastructuur-outdoor.

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency