Ontdek de 100 verhalen | Pittem

Ontdek de 100 verhalen

Niets is zo leuk als een ontspannend tochtje met de fiets te maken en jezelf af en toe een pauze te gunnen. Maar wist je dat je op sommige plekken in Pittem ook naar een verhaal kan luisteren?  

100 verhalen voor Pittem

Tijdens de Corona-crisis werd de staycation een vast begrip: in eigen land en streek de vakantie doorbrengen en zo nieuwe plekjes ontdekken. Dat inspireerde Bib Pittem om op een aantal plaatsen qr-codes met verhalen aan te brengen. Het zijn plekjes waar fietsers en wandelaars vaak halthouden, maar ook andere stilteplekken werden van een verhaal voorzien. Op termijn worden 100 plekken in Pittem en Egem voorzien van een verhaal. Er is geen vaste route en alle verhalen kunnen apart beluisterd worden. Het volstaat om met een smartphone de qr-code te scannen en een verbinding met het internet te hebben.   De verhalen werden speciaal door de bibliotheek gekozen en hebben een band met de plek waar ze werden aangebracht. Een verhaal over water bij de bufferbekkens, over verlies op de begraafplaatsen, of een gedicht voor kinderen nabij een speelplek.   

Waar?

U vindt zo’n qr-code onder meer op volgende plekken: de begraafplaatsen van Pittem en Egem, het bufferbekken (Egemstraat en Koolskampstraat), Park Broeders Maristen, diverse rustbankjes, Pittem-Berg, de buitenkapel van WZC Sint-Remigius, aan de kerk van Egem, nabij het Bezoekerscentrum Ferdinand Verbiest,…

Vragen of meer informatie nodig?

bibliotheek@pittem.be
051/46 03 76

U kunt ons ook bezoeken op Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem

Openingsuren

Din
16:00 - 19:00
Woe
14:00 - 17:00
Don
16:00 - 20:00
Zon
09:30 - 11:30

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency