Online afsprakensysteem voor het gemeentehuis | Pittem

Online afsprakensysteem voor het gemeentehuis

Sinds 1 oktober 2021 werkt het gemeentehuis in Pittem volgens een ander regime. De nieuwe openingsuren zorgen voor een goede afwisseling tussen vrije inloop en werken op afspraak. Wie een afspraak wil maken, kan dit vanaf nu ook op een eenvoudige manier via de website van de gemeente.

Versterkte dienstverlening

Het gemeentehuis werkt elke namiddag tussen 13.30 uur en 17.00 uur en op dinsdagavond tussen 17.00 en 19.00 uur op afspraak. “Door het inplannen van afspraken moet de burger minder wachten en komt hij of zij terecht bij een medewerker die zich beter op de vragen of het dossier kon voorbereiden en dat komt de dienstverlening ten goede,” zegt burgemeester Ivan Delaere. Tijdens de lockdown werkte het gemeentehuis uitsluitend via afspraak. “De burger kon toen enkel telefonisch of via het contactformulier op de website een afspraak aanvragen. Een moment vinden dat voor beide partijen geschikt was, verliep dan ook niet altijd even eenvoudig. Daarom gingen we op zoek naar tool die ons toelaat om de afspraken meteen online in te boeken,” klinkt het bij de burgemeester.

Wie een afspraak wil maken, surft naar de homepagina van gemeente Pittem en klikt op ‘Ik wil een afspraak’. Je kan in de afsprakenmodules een afspraak maken bij alle publieksdiensten. Een nieuwe afspraak komt meteen in de agenda van de juiste dienst terecht. Bovendien krijgt de burger ook een automatisch mailtje met een herinnering van de afspraak. Wie geen computer met internetverbinding heeft, kan natuurlijk nog steeds telefonisch een afspraak maken.

Het digitale gemeentehuis

Op maandag, woensdag en vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur kan je langskomen zonder afspraak. “We willen nog steeds de mogelijkheid bieden om langs te komen zonder afspraak voor wie snel geholpen moet worden bij de dienst bevolking of om bijvoorbeeld vuilniszakken of een Pittembon te kopen bij het onthaal,” verduidelijkt de burgemeester. Maarsoms kan je de verplaatsing naar het gemeentehuis helemaal achterwege laten. “Er zijn er ook heel wat documenten, attesten en uittreksels van de dienst bevolking en burgerzaken die je online kan aanvragen via onze gemeentelijke website (bv. attest gezinssamenstelling, uittreksel strafregister,…). Alle documenten kan je via je mailbox ontvangen, sommige onmiddellijk, een aantal na enkele dagen,” besluit de burgemeester.

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency