Nieuwe sessies van de samenleesgroep vanaf 8 mei 2023 | Pittem

Nieuwe sessies van de samenleesgroep vanaf 8 mei 2023

Sinds 2020 organiseert Bib Pittem in samenwerking met kliniek Sint-Jozef, centrum voor psychiatrie en psychotherapie in Pittem, een samenleesgroep. Vanaf maandag 8 mei kunnen inwoners van Pittem en (ex-)patiënten van de kliniek gedurende 6 weken samenkomen in Bib Pittem om naar verhalen te luisteren in intieme kring.

Samenleesgroep

De samenleesgroep van Bib Pittem en kliniek Sint-Jozef wordt voorbereid en begeleid door Caroline Van Holme die hiervoor een opleiding volgde bij Het Lezerscollectief. Caroline kiest zelf de stukken die ze voorleest, maar de deelnemers mogen ook andere verhalen voorstellen. Elke sessie start met een korte, informele babbel en een kopje koffie waarna de groep luistert naar de tekst. “Caroline last tijdens het voorlezen voldoende pauzes in zodat iedereen zijn/haar indrukken kan meegeven: wat voel je bij het verhaal, heb je gelijkaardige zaken meegemaakt, hoe vind je de schrijfstijl, de taal en de beelden die gebruikt worden,… Al luisterend ontstaan er momenten van verbinding en verwondering,” zegt schepen voor cultuur en bibliotheek Heidi Lievrouw. “Je ontdekt wat anderen over het verhaal denken terwijl je zelf ook uitgenodigd wordt om je gedachten of gevoelens te formuleren bij een passage of een beschrijving. Op die manier stimuleren we het lezen en laten we de deelnemers kennismaken met verhalen en poëzie.” Elke sessie van de samenleesgroep duurt anderhalf uur. Iedereen kan inschrijven. Bib Pittem en kliniek Sint-Jozef moedigen de deelnemers aan om de volledige reeks mee te volgen maar geïnteresseerden kunnen na inschrijving ook een paar sessies naar keuze komen meeluisteren.

Praktisch

De eerstvolgende reeks start op maandag 8 mei en eindigt op 19 juni (op maandag 29 mei is er geen bijeenkomst). De samenleesgroep start telkens om 10.00 uur en elke bijeenkomst vindt plaats in Bib Pittem. Inschrijven is verplicht via bibliotheek@pittem.be. De samenleesgroep is gratis. Meer informatie kan je opvragen via bibliotheek@pittem.be of 051 46 03 76

Vragen of meer informatie nodig?

bibliotheek@pittem.be
051/46 03 76

U kunt ons ook bezoeken op Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem

Openingsuren

Din
16:00 - 19:00
Woe
14:00 - 17:00
Don
16:00 - 20:00
Zon
09:30 - 11:30

Copyright 2023 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency