Nieuwe blauwe PMD zak vanaf 1 januari | Pittem

Nieuwe blauwe PMD zak vanaf 1 januari

Vanaf 1 januari 2021 mag je alle huishoudelijke plastic verpakkingen bij het PMD sorteren. Dat is goed voor het milieu – want meer sorteren betekent meer recycleren – en voor je portemonnee, want je zal een pak minder restafval hebben. De kleur en de kostprijs van de nieuwe PMD-zak blijft ongewijzigd.

Wat mag vanaf 1 januari in de PMD-zak? 

Plasticflessen, flacons, schaaltjes, vlootjes, bakjes, potjes, tubes, folies, zakken, drank- en conservenblikken, spuitbussen voor voedingsmiddelen of cosmetica, bakjes en schaaltjes, deksels, doppen en kroonkurken.

Wat mag niet in de PMD-zak? 

Verpakkingen bestaande uit een mix van materialen, verpakkingen met kindveilige sluiting, verpakkingen van giftige producten, verpakkingen van motorolie, pesticiden en siliconenkits, verpakkingen met een grotere inhoud dan 8 liter en piepschuim.

Mag je de oude zakken nog gebruiken? 

De oude PMD-zakken mag je zeker nog verder gebruiken tot dat je voorraad is opgebruikt.

Ook nieuwe restafvalzakken 

Vanaf 1 januari zijn er ook nieuwe restafvalzakken. Die blijven geel en ook de kostprijs blijft onveranderd. Het nieuwe ‘Marcel’-model is praktischer en gebruiksvriendelijker. De oude zakken mag je nog tot eind juni 2021 aanbieden bij de huis-aan-huis-ophaling.  

Meer info op www.ivio.be of www.denieuweblauwezak.be

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency