Naai zelf mondmaskers - handmade with love | Pittem

Naai zelf mondmaskers - handmade with love

Aan alle mannen en vrouwen die handig zijn met een naaimachine en graag een steentje willen bijdragen in hun vrije tijd: Er is iets dat jij kan doen!

Een heel aantal mensen blijft aan de slag om te zorgen dat alles wat moet blijven draaien, kan blijven bewegen. We hebben het dan over de vele mensen die naast de medische zorgverleners aan de slag blijven en niet thuis werken, bv politie, thuisverpleging,.. 

Zelfgemaakte maskers kunnen ook nuttig zijn voor mensen die thuis geïsoleerd zitten. Als zij het zelfgemaakte masker dragen, verlaagt de kans dat ze iemand uit hun omgeving besmetten. 

Het patroon van het masker past op een A4-blad. Je hebt geen speciaal patroonpapier nodig. Het masker werkt ook als een "mini-kussensloop". Onderaan zit een opening met een omslag. In die opening kan een vervangbare filter geschoven worden, zodat die mooi op zijn plaats gehouden wordt.

De linten zijn lang genoeg, zodat het masker vlot geknoopt en losgemaakt kan worden. Het afnemen van het masker kan daardoor gebeuren met de handen op een veilige afstand van het hoofd .

 

Toch nood aan een uitgebreidere handleiding of een filmpje? Deze website toont je uitgebreid hoe ook jij een mondmasker kan naaien. Je vindt er ook deze handleiding met alle info.

 

Grote dank aan iedereen die meehelpt!

 

Hoe kan je ze binnenbrengen?

 

Aan het gemeentehuis (Markt 1, Pittem) zal een container geplaatst worden die exclusief bedoeld is om mondmaskers in te zamelen. Wij ledigen die container heel regelmatig en zorgen voor de verdere verdeling aan zorgverleners. Gelieve geen kledij in de container te gooien, daarvoor zijn de kledijcontainers in het straatbeeld nog ter beschikking.

 

Pas ook aan de container het principe van social distancing (minimaal 1,5m afstand) toe aub!

 

Copyright 2021 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency