'Mijn Verbouwpremie': vereenvoudigde en eengemaakte woon-en energiepremie | Pittem

'Mijn Verbouwpremie': vereenvoudigde en eengemaakte woon-en energiepremie

Vanaf 1 oktober 2022 kunnen particulieren en bedrijven via één online loket een premie aanvragen voor renovatie én energiebesparende investeringen. 

Wat?

Op 4 februari 2022 besliste de Vlaamse Regering om de Vlaamse energie- en woonpremies samen te voegen tot één premie: 'Mijn Verbouwpremie'. Die eengemaakte premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest. 

Wie?

Wie investeert in een bestaande woning, appartement, appartementsgebouw of een niet-residentieel gebouw (bijvoorbeeld een bedrijfspand of kantoorgebouw), zal afhankelijk van de doelgroep waartoe de investeerder behoort, financiële steun kunnen aanvragen voor investeringen in energie-efficiëntie (zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler) en investeringen in woningkwaliteit.

Simulator

Benieuwd welke premies je kan aanvragen en op welk premiebedrag je recht hebt? Raadpleeg de simulator van 'Mijn Verbouwpremie'

Huidige premies

In afwachting van de start van Mijn VerbouwPremie, kan je, als je aan de voorwaarden voldoet, de bestaande renovatiepremie en de premies voor energiebesparende maatregelen nog afzonderlijk aanvragen tot en met 30 juni 2022.

Naast de nieuwe eengemaakte premie, zijn er nog andere premies voor investeringen in jouw woning/appartement/gebouw. Meer informatie over die premies vind je via de Premiezoeker of op Energiesparen.be.

Meer info

Je vindt meer informatie over de eengemaakte premie voor renovatie en energiebesparende investeringen op de website van de Vlaamse Overheid. Heb je vragen over jouw renovatie? De Woonwinkel helpt je graag verder. Er is een wekelijkse zitdag in het gemeentehuis op dinsdag van 13.30 tot 17.00 uur. Maak hiervoor een afspraak

Copyright 2022 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

Website door Ntriga.Agency