Kringloopdag met kippenverkoop op 9 juni 2018 | Pittem

Kringloopdag met kippenverkoop op 9 juni 2018

Op de jaarlijkse Kringloopdag (zaterdag 9 juni) hebben de Kringloopkrachten (de vroegere compostmeesters) opnieuw legkippen in aanbieding aan sterk verminderde prijzen. Dankzij een subsidie van het gemeentebestuur kunnen de bewoners maximaal 3 legkippen per gezin aanschaffen aan de prijs van 5 euro/kip (max. 200 kippen). De geleverde legkippen zijn gezonde dieren van ongeveer 20 weken oud. Binnen 2-4 weken zijn de kippen legklaar.  

 

Kippen passen perfect in een kringlooptuin. Ze brengen leven, kleur en schoonheid in uw tuin. Maar ze zijn vooral verwerkers van groenten-, fruit- en tuinafval (GFT). U kunt ze gericht inzetten om delen van uw (moes)tuin van slakken en onkruid te vrijwaren, of om een braakliggend stuk grond proper te houden. Zelfs hun mest, die veel stikstof bevat, kunt u gebruiken en verwerken tot compost. Kippen zijn sociale dieren. Hou er daarom minstens twee. Geef elk dier voldoende ruimte en maak een degelijk binnenhok waar ze kunnen schuilen. Installeer ook een goede afsluiting. Kippen houden is meer dan ze voederen alleen. Ook eitjes rapen, het water verversen, het hok uitmesten ... horen erbij. Maar laat jullie niet afschrikken … kippen zijn een plezier in de tuin!  

 

Wie legkippen wenst te bestellen kan dit doen tegen uiterlijk vrijdag 1 juni  -12u00

•             Aan de balie van het gemeentehuis : inschrijven en verplicht overschrijven naar bankrekening BE30 0014 3136 2211 van kringloopkrachten Pittem. (geen cash)

•             Op het compostdemoveld bij de kringloopkrachten (niet bij de IVIO-parkwachter!) iedere zaterdagvoormiddag  tussen 9u30 – 12u00 – Containerpark (cash betaling of via overschrijving)

•             Via mail  naar bart.bonte@skynet.be (+ overschrijving BE30 0014 3136 2211).  

 

De afhaling van de voorafbetaalde kippen gebeurt op de dag van het kringlooptuinieren – zaterdag 9 juni – tussen 9u30 en 15u30. (containerpark) Breng zelf materiaal mee (doos of box) om de kippen te vervoeren. Klik hier voor alle info!

Copyright 2018 - Gemeente Pittem - All Rights Reserved - Disclaimer - Sitemap

Website door Ntriga.Agency